Afbeelding

Dahliatuinen bekijken tijdens open dagen

Algemeen

ZWOLLE - Dahliavereniging Rondom de Peperbus stelt op de zaterdagen 25 augustus en 1 september haar tuinen in Zwolle open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen. Op 25 augustus bij de Ruusbroecstraat en 1 september op de tuin Wezenlanden.

Naast de verkoop van dahlia’s, kan men ook dahliaknollen bestellen en terecht voor informatie over de vereniging. De open dag is een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op de tuinen waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan, aldus de vereniging.

De dahliavereniging heeft twee tuinen: een tuin aan de Ruusbroecstraat en een tuin aan de Leo Majorlaan. Alle leden telen dahlia’s op de eigen dahliabedden. Daarnaast zijn er dahliabedden van de vereniging. De bloemen van deze bedden worden onder andere gebruikt om mooie bloemstukken samen met bewoners van bejaardenhuizen te maken.

Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom. Ook hierover kan je informatie krijgen op de open dag of op de website van de vereniging www.dahliazwolle.nl. Op de zaterdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur kan je bij beide tuinen terecht voor de verkoop van dahlia’s.

Afbeelding
Bevrijdingsfestival geslaagd feestje Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vrouwenmiddag 'Wat straal je?!' op 1 juni in Zwolle: Opbrengst voor slachtoffers seksueel misbruik in Mali Algemeen 5 mei, 10:25
Afbeelding
Respectvolle Dodenherdenking in Ter Pelkwijkpark (20 foto's) Algemeen 4 mei, 22:47