Afbeelding

Genomineerden voor fotowedstrijd ‘Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De vakjury van ‘Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid’ heeft vijf beeldverhalen genomineerd voor de 1e, 2e en 3e prijs. Er zijn 83 beeldverhalen ingezonden, zowel fotografisch als filmisch, door wijkbewoners, leerlingen, amateurs en professionals. Er zijn 31beeldverhalen geselecteerd door de jury. Deze zijn te zien tijdens ‘De Stad Vertelt’ met onder andere de World Press Photo Tentoonstelling 2018 in Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

‘Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle-Zuid’ laat kleurrijke beeldverhalen zien over diversiteit, integratie, betrokkenheid, passie, maar ook over eenzaamheid en stille armoede. Twee totaal verschillende wijken: Holtenbroek, een kleurrijke muziekwijk en Zwolle-Zuid, een wijk tussen stad en platteland met veel natuur en water. Holtenbroek bestaat dit jaar 60 jaar en Zwolle-Zuid 40 jaar.

Wijkbewoners en leerlingen hebben hun eigen thema’s uitgewerkt. Zo zijn er onder andere beeldverhalen te zien van Zwolle-Zuid van Bertus met het hoedje, Buuf en de Eritrese gemeenschap. In Holtenbroek zijn beeldverhalen gemaakt over Vrouwen van de Ulu Moskee, de Minibiebs, Politiekids en de Schaapskudde. De World Press Photo tentoonstelling 2018 is de inspiratiebron van dit internationale event met ’s werelds beste journalistieke foto’s van het afgelopen jaar. Te zien tot 24 september in Academiehuis Grote Kerk Zwolle.

Talentontwikkeling, cultuureducatie en cultuurparticipatie vormen de basis van Zwolle Vertelt in Holtenbroek en Zwolle- Zuid. De vakjury, onder voorzitterschap van Gertjan Aalders, maakt de lijst van de vijf genomineerden voor de 1e, 2e en 3e prijs bekend op basis van alfabetische volgorde van fotograaf/filmer:

Titel: De Minibiebs. Filmer: Peter Hut in samenwerking met studenten Deltion College Maatschappelijke Zorg: Johnathan Martis, Dana Potjes, Melanie Kok.Titel: Ben en het heelal. Fotograaf: Marjan van der LingenTitel: Senioren Power. Fotograaf: Peter van der Lingen.Titel: Hallo ik ben Rosalie. Fotograaf: Rosalie MartensTitel: Bundeling van krachten. Fotograaf: Ditte Verhagen

Voor meer informatie of het vakjuryrapport: www.worldpressphotozwolle.nl of fieke@academiehuis.nl.