Afbeelding

Theater voor Zwolse basisschoolleerlingen

Algemeen

ZWOLLE - Milieuraad Zwolle houdt van 1 tot met 18 oktober een beleeftheater voor Zwolse basisscholen. Het theater heet  'Ouwe Reus' en gaat over bomen. Ongeveer 1000  Zwolse basisschoolkinderen uit de groepen 4, 5 en 6 doen mee in een reeks van 38 voorstellingen met opdrachtencircuit.

Ouwe Reus is een minimusical met ‘meedoedingen’ over bomen, zorg voor natuur, historie en relaties in de natuur en tussen mensen. Met muziek, liedjes, avontuur, romantiek en experimenten. Acteurs zijn Jan van der Heide en Tietske Folkertsma.Een voorstelling duurt anderhalf uur en is onder schooltijd. De voorstellingen vinden plaats in een ruimte met veel bomen vlakbij; buiten dus, en op twee locaties: in Zwolle Noord, het Milieuraad-gebouw aan de Campherbeeklaan 82 A en in Zwolle Zuid boerderij De Oude Mars aan de Mars 19. 

Ouwe Reus wordt mede mogelijk gemaakt door het Hervormd Weeshuis, Fonds NME , Natuur en Milieu Overijssel, gemeente Zwolle.

Afbeelding
Lipton Ice Tea organiseert derde editie van verkiezing voor het favoriete terras van 2024Horeca-eigenaren maken dit jaar kans op een.. Nieuws Ingezonden 6 mei, 16:15
Het echtpaar van der Laan – Coenrades
Echtpaar van der Laan-Coenrades maar liefst 70 jaar getrouwd Algemeen 6 mei, 15:27
Afbeelding
Meander Bigband maakt indruk in Amerika: Schoolband favoriet op jazzfestival in Philadelphia Algemeen 6 mei, 13:37