Afbeelding
Elvado Fotografie

Stichting Kerst Zwolle zoekt vrijwilligers

Algemeen

ZWOLLE – Stichting Kerst Zwolle stelt jaarlijks 2.500 kerstpakketten samen voor sociale minima in Zwolle, zoals de Voedselbank en daklozenopvang Stichting Vrienden van de Herberg.

De organisatie zoekt hiervoor zo’n achthonderd vrijwilligers. Vanaf 31 oktober staat het online inschrijfformulier op www.kerstzwolle.nl open voor zowel groepen als individuen. Op vrijdag 14 december worden de hele dag, en op zaterdag 15 december van 8.00 tot 18.00 uur, boodschappen ingezameld bij supermarkten door heel Zwolle. Het publiek kan dan boodschappen kopen en doneren voor de actie. Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger het winkelend publiek bij de supermarkt om producten te vragen. Of men kan de ingezamelde artikelen met eigen auto vervoeren naar de opslagplaats. Een klus duurt maximaal twee uur.

H

Dit jaar vraagt de organisatie om - als extraatje - een zachte, warme nieuwe handdoek in te leveren, mooi verpakt in een cellofaanpapiertje. Dit kan via de Etos-actie (zegeltjes sparen) of door er zelf een te kopen. De zegeltjes en/of de ingepakte handdoek kan ingeleverd worden op de volgende adressen: Magnoliastraat 28 (tussen 19.00 en 21.00 uur), Boddemate 14 (tussen 19.00 en 21.00 uur), Fresiastraat 25 (tijdens kantooruren) en aan de Fivel 77 (maandag en zaterdag).

Meer informatie staat op www.kerstzwolle.nl