Afbeelding

Rappers collectief DFG wint aanmoedigingsprijs De Gulden Banier

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Zwolse rap collectief DFG (Dubbelfroes) is door de stichting De Banier gekozen tot winnaar van de aanmoedigingsprijs “De Gulden Banier 2018”. De prijs van 1.000 euro zal woensdag 28 november aan de rappers worden uitgereikt door de Zwolse wethouder van cultuur, Monique Schuttenbeld.

Stichting De Banier is eigenaar en beheerder van het Jubalgebouw aan de Geert Grootestraat 1 in Zwolle. Het betreft een multifunctioneel gebouw, dat sterk verbonden is met de muziekvereniging Jubal, waar (veelal) jonge kinderen hun eerste ervaring opdoen met muziek en expressie. Enkele jaren terug heeft de stichting het initiatief genomen om een aanmoedigingsprijs (“De Gulden Banier”) voor jong Zwols talent, dat als voorbeeld voor de Zwolse jeugd kan dienen, in het leven te roepen. De prijs wordt sinds 2016 elke twee jaar uitgereikt. De eerste winnaar van de prijs was het aanstormende musicaltalent Kiki Loonstra.

Uit de vele kandidaten die dit jaar zijn voorgedragen, heeft de stichting DFG geselecteerd als winnaar. Zij zijn voorgedragen door de zwolse rapper Sticks, die zijn waardering voor de mannen van DFG niet onder stoelen of banken steekt: “Dit is een collectief van 6 jongens in de leeftijd rond de 20 die, alles zelf bekostigend, een goede werkhouding hebben, mooie muziek maken en een spetterende show kunnen organiseren. En daarbij kunnen ze wel een steuntje in de rug gebruiken”. Dat het talent ook landelijk niet onopgemerkt blijft, bleek wel uit het feit dat de groep in 2017 de juryprijs van Encore won en een optreden op het Encore Festival in Amsterdam mocht verzorgen.