Afbeelding
Eigen foto

Studenten Drenthe College overhandigen cheque aan Ronald McDonaldhuis Zwolle

Algemeen

ZWOLLE/MEPPEL – Studenten en docenten van Drenthe College hebben woensdag een cheque ter waarde van 8.570 euro overhandigd aan Petra van der Veer, assistent manager bij het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Dit bedrag is door de studenten bij elkaar gebracht tijdens het Young Masters Gala (een benefietdiner).

Binnen Drenthe College kunnen studenten Koks en Gastvrouw/Gastheer een éénjarig excellentietraject volgen. Studenten verdiepen en verbreden hun kennis over het vak en zij bezoeken horecabedrijven die aansluiten bij het excellentieprogramma. Onderdeel van het excellentietraject is het organiseren van een evenement voor een goed doel.

Danny Vos, student Kok in Meppel: “Dit jaar hebben we gekozen voor het Ronald McDonaldhuis in Zwolle. Omdat het heel belangrijk is dat ouders dicht bij hun kind kunnen zijn als deze in het ziekenhuis ligt. We hebben een benefietdiner – het Young Masters Gala – georganiseerd: de couverts hebben we verkocht en er is een veiling geweest. De opbrengst van beide is onverwacht hoog: 8.570 euro; toen we het hoorden was dat echt wel even een kippenvelmomentje . We zijn als studenten enorm trots dat we dit hebben kunnen realiseren.”