Afbeelding
Eigen foto

Medical Precision en Uitgekookt Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018

· leestijd 2 minuten Algemeen

BINNENSTAD - Annelies Maas en Roland Kortenhorst van het in Zwolle gevestigde Medical Precision en Johan van Marle van Uitgekookt uit IJsselmuiden hebben donderdag de awards voor Starter en Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018 in de wacht gesleept. Dit gebeurde op de zevende editie van het Regio Zwolle Congres, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen via Regio Zwolle ondernemers community: Regio Zwolle Connect.

Medical Precison ontwikkelt, produceert en verkoopt systemen voor het pijnloos plaatsen van markeringspunten voor Radiotherapie bij kankerbestrijding. Met deze markeringspunten kan de radiolaborant de röntgenstraal exact op de tumor richten. Tot nu toe was het plaatsen van deze punten een pijnlijk proces waarbij de patiënt met stekertjes of dikke naalden permanent werd gemarkeerd. Dat moest anders, vonden Annelies Maas en Roland Kortenhorst. Zij bedachten een systeem waarbij de puntjes pijnloos kunnen worden gezet met inkt die gemakkelijk te verwijderen is. Hierdoor kunnen nu ook kleine kinderen met richtpunten precies worden bestraald. De ambitie van Annelies en Roland is om patiënten wereldwijd een pijnloos alternatief voor markeringen te bieden. Ze doen er nu alles aan om het systeem in Amerika en Europa te laten voldoen aan medische regelgevingen. Medical Precision zet in op marktleiderschap.

De keuken werd te klein voor Johan van Marle van Uitgekookt. Een nieuwe locatie biedt ruimte voor groei van 12.000 naar 50.000 hoogwaardige maaltijden per dag. Gezonde gerechten bezorgd aan huis door heel Nederland én totaalconcepten op het gebied van Catering en Events. Johan en zijn team zijn ambitieus en blijven vooroplopen in de markt door bijvoorbeeld hun in-house ontwikkelde software met slimme algoritmen voor efficiënte bezorging. Zo blijft Uitgekookt - wat al sinds 1830 een familiebedrijf is - ook onder leiding van de zesde generatie, innoveren en groeien. Volumes op ambachtelijke wijze en als doel de beste maaltijden van Nederland,

Stichting Metropool Regio Zwolle organiseerde het ondernemersevent Regio Zwolle Congres alweer voor de zevende keer. Dit jaar was het thema ‘Technologisering als Kans’. Ondernemers Herman Tuininga (Salland Electronics) en Arend van der Sluis (ITM Groep) gaven inzicht in waar zij kansen zien in technologisering. Frits van Hout (Chief Strategy Officer bij ASML) maakte de negenhonderd ondernemers en bestuurders in de zaal bewust van de noodzaak om zich te blijven ontwikkelen, regionale samenwerking en het belang van elkaar iets gunnen. Het congres werd afgesloten door Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie’ bij de Provincie Overijssel, maar op het congres in zijn rol als sprekende ondernemer. Hij inspireerde het publiek met zijn kijk op de toekomst en de mogelijkheden die technologie ons biedt. De vele voorbeelden van wat niet en wel goed gaat, maar vooral wat beter kan, kwamen in een hoog tempo voorbij. Zijn verhaal werd muzikaal samengevat door De Reisgenoot.

Ook was er weer aandacht voor de Regio Zwolle Monitor. Daaruit kwam naar dat de economische groei in de Regio Zwolle in 2017 3,3 procent bedroeg; landelijk lag dit percentage op 2,9 procent. Door deze krachtige groei blijft de werkgelegenheid in de lift en daalt de werkloosheid verder. Keerzijde is dat veel vacatures moeilijk te vervullen zijn. Wat betreft technologisering zien de onderzoekers kansen voor Regio Zwolle mits het opleidings- en kennisniveau van de medewerkers aansluit.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 2 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 21 uur geleden