Afbeelding
Erik-Jan Berends

Vuurkracht daagt jongeren uit

Algemeen

HOLTENBROEK - Het nieuwe programma van het project Vuurkracht begint op 28 februari. Vuurkracht biedt een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn, uitgedaagd worden en werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Het project geeft jongeren de kans om op een uitdagende manier inzicht te krijgen in hun gedrag. In een twaalf weken durend programma werken zij aan dagelijkse thema’s zoals het ontdekken van grenzen, leren ontspannen en het laten zien van jezelf aan de ander. Het programma is ter aanvulling op het huidige traject waar de jongere al mee bezig is.

Al deze activiteiten vinden plaats bij en rondom wijkboerderij De Klooienberg. “Wij geloven dat jongeren buiten dichter bij zichzelf komen”, zegt Arend Jan Poelarends, jongerenwerker bij Travers Welzijn en oprichter van het project Vuurkracht. “De natuur is een enorme inspiratiebron voor allerlei verschillende werkvormen. Zo gaan we houthakken en vuur maken, maar ook kickboksen en kanoën.”

De groep bestaat uit zes tot acht jongeren en twee begeleiders: Arend Jan als jongerenwerker en Jeffrey als ervaringsdeskundige. “Op deze manier kunnen de jongeren van elkaar leren en creëren we een veilige plek. Een plek waar jongeren zichzelf kunnen zijn en hun eigen ‘vuurkracht’ leren ontdekken.” Wie wil meedoen aan Vuurkracht vindt meer informatie over het project en het aanmelden op www.vuurkracht.com.