Afbeelding
Josanne Donker

Knuffelkonijnen laten patientjes in Isala Ziekenhuis hun zorgen vergeten

Algemeen

ZWOLLE – Afgelopen dinsdag 22 januari heeft Stichting De Knuffelkonijntjes samen met Sneeuwwitje een bezoek gebracht aan het Isala ziekenhuis. Hier konden de kinderen en hun ouders langskomen om te knuffelen met de speciaal getrainde konijnen, kleurplaten kleuren en Sneeuwwitje ontmoeten. Dit gaf hen hopelijk wat rust, blijdschap en ontspanning in een misschien wel zorgelijke tijd.

Het aankomende jaar zal de stichting maandelijks een bezoekje brengen aan het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

ANBI Stichting De Knuffelkonijntjes heeft het doel mensen even hun zorgen, ziekte of eenzaamheid te laten vergeten. Dit doen zij door hen op te vrolijken met de speciaal hiervoor getrainde konijnen uit de knuffelbak en de knuffelcaravan. Met deze knuffelcaravan kunnen ze op locatie bezoeken. De doelgroep is zeer divers, van (terminaal) zieke kinderen tot dementerende ouderen. Door een bezoek van De Knuffelkonijntjes leven de mensen even in het nu en verdwijnt de ziekte of dementie voor een moment naar de achtergrond.

Met vragen en/of voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter van de stichting, Rene te Wierik, te bereiken via info@stichtingdeknuffelkonijntjes.nl of kijk op de website www.hetknuffelkonijn.