Afbeelding

Hilda Knol presenteert verhalenbundel

· leestijd 1 minuut Algemeen

Hilda Knol presenteert verhalenbundel

STEENWIJK - De Steenwijkse schrijfster Hilda Knol (54) heeft op vrijdag 25 januari haar verhalenbundel 'Het geheim van de Beulaker en andere verhalen' gepresenteerd. De bundel bevat 39 verhalen, die zich deels in Overijssel afspelen. Hilda ontwikkelde haar schrijftalent op een Zwolse schrijfclub.

Zwolse schrijfclub
Hilda woonde zes jaar in Zwolle. Vanaf 2003 werd ze lid van een Zwolse schrijfclub, waar ze haar schrijftalent ontwikkelde. In het dagelijks leven is ze freelance verslaggever voor meerdere regionale bladen. Het titelverhaal 'Het geheim van de Beulaker' gaat over een inwoner van Giethoorn die naar het verdronken dorp in de Beulaker wil duiken. Het Blokzijlermeer, De zwarte engel van Steenwijk en De erfenis zijn voorbeelden van verhalen die zich ook in Overijssel afspelen. De schrijfster maakt ook allerlei uitstapjes naar andere delen in de wereld. Geliefde onderwerpen van de schrijfster zijn sport, muziek en dieren.

Fijne pen
Tijdens de boekpresentatie in Steenwijk las Hilda voor uit haar boek. Frans Stüger van uitgeverij SenS uit Tuk sprak nog een woordje. Hij heeft het boek uitgegeven, dat inmiddels een tweede druk heeft beleefd. Op de achterflap van het boek prijst hij Hilda met de woorden: Al haar verhalen zijn geschreven met een fijne pen, intiem en verteld met gedempte stem.

'Het geheim van de Beulaker en andere verhalen' is verkrijgbaar bij de Boekhandels Waanders en Westerhof en te bestellen bij alle andere boekhandels, bol.com en de schrijfster zelf: hilda-knol@hotmail.com. Het boek kost €12,95 en bevat 168 bladzijden. ISBN-nummer: 978-90-827997-2-9.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30