Afbeelding

High school leerlingen uit Beijing op bezoek bij Carolus Clusius College

· leestijd 1 minuut Algemeen

Over de grenzen kijken, de wereld ontdekken en kennis maken met en leren van andere culturen. Dat is wat voor leerlingen van het Carolus Clusius College en de No. 18 High School deze week centraal stond. De 18 leerlingen uit het Chinese Beijing bezochten het CCC voor een uitwisseling. Dit keer was het extra speciaal, want de uitwisseling vond voor het vijfde achtereenvolgende jaar plaats.

Al vijf jaar lang hebben het Carolus Clusius College en de No.18 High School uit Beijing een vruchtbare samenwerking. Elk schooljaar reizen leerlingen uit vwo 5 in het najaar af naar China voor de uitwisseling. In februari vindt het tegenbezoek plaats en ontvangen de school en de leerlingen de leeftijdsgenootjes uit China.

Tijdens de uitwisseling stond het kennismaken met elkaars culturen centraal. In het najaar hebben de CCC-leerlingen kennisgemaakt met de Chinese cultuur. Dit keer leerden de Chinese leerlingen de Nederlandse cultuur kennen en werkten alle leerlingen samen aan een project over cultuur en cultuurverschillen.

Om zich nog meer te verdiepen in dit onderwerp verbleven de Chinese leerlingen bij hun CCC-buddies die zij tijdens de uitwisseling in november leerden kennen.

Op school werd de cultuur game ‘Globi-Trotter’ gespeeld, waarmee leerlingen interculturele vaardigheden opdeden, namen zij deel aan een stadstour in Zwolle, Hattem en Amsterdam, bezochten ze het PEC Zwolle-stadion, namen de Chinese leerlingen samen met de CCC-leerlingen deel aan lessen en werkten zij samen aan het project. Ter afsluiting van de uitwisseling werd er een Dutch Culture Festival gevierd met oudhollandse spelletjes, sport en een eindfeest. De beide scholen en de leerlingen kijken terug op een geslaagde uitwisseling.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 15 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.