Afbeelding
Erik-Jan Berends

Voorleeswedstrijd in Stadkamer levert drie winnaars op

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Sekander Masoud van het Festival is woensdag in Stadkamer Centrum de derde voorleeskampioen van Zwolle geworden. Een week eerder waren de eerste twee rondes, waarbij Nienke de Haas van het Saffier en Isabel Journée van CBS de Ichtus als winnaars uit de bus kwamen.

Stadkamer schenkt tijdens de Nationale Voorleesdagen, van 23 januari tot en met 2 februari veel aandacht aan het (voor)lezen bij jong en oud. Naast het Voorleesontbijt met het Prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers, is de voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8 vaste prik. De jury tijdens de laatste ronde bestond uit Margriet Leest, Raadslid GroenLinks in Zwolle, Joosje Baarda, vrijwilliger Voorleesexpress en Kirsty Klomp, medewerker van Stadkamer. Woensdag heeft ook Zian Flemming, speler van PEC Zwolle, geluisterd naar de enthousiast voorgelezen fragmenten. In de pauze konden de kinderen met hem op de foto. Een aantal schoolkampioenen heeft zelfs een handtekening in hun leesboek laten zetten.

De Zwolse voorleeswedstrijd is een van de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Aan dit feestelijke voorleesproject kunnen kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland meedoen. Via een schoolronde, gevolgd door een lokale, een regionale en een provinciale ronde komt uiteindelijk per provincie één voorleeskampioen in de landelijke voorleeswedstrijd terecht, 22 mei in Amstelveen. Omdat maar liefst dertig Zwolse basisscholen een voorleeskampioen hebben aangemeld, mag Zwolle drie stadskampioenen afvaardigen naar de regionale ronde op 6 maart in Kampen. De winnaar hiervan mag naar de provinciale ronde op 10 april in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Afbeelding
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16