Afbeelding

Opbrengst zangavond in de Plantagekerk gaat naar Zwolse mannenopvang

Algemeen

BINNENSTAD - In de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat is op 16 maart om 20.00 uur een mannenzangavond. Tijdens de avond is er een collecte, waarvan de complete opbrengst bestemd is voor stichting Kadera, met speciale bestemming de locatie voor mannenopvang in Zwolle.

De muzikale leiding van de zangavond is in handen van Martin van Heerde; het orgel wordt bespeeld door Harm Hoeve en er is een korte overdenking door dominee Henk Messelink. De toegang is gratis. De kerkdeuren gaan om 19.15 uur open en de eindtijd is 21.15 uur. Bezoekers kunnen daarna in de kelder van de kerk napraten, neuriën of borrelen. Omdat er geen PIN-mogelijkheid is, vragen de organisatoren bezoekers uitdrukkelijk contant geld mee te nemen voor de collecte en de consumpties. Parkeren kan gratis bij Provinciehuis Overijssel, aan de Schuurmanstraat (beperkt) of de Turfmarkt (betaald tot 20.00 uur). De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Kadera streeft naar een wereld zonder huiselijk geweld. Dit doet ze door vrouwen en mannen en hun kinderen op te vangen en begeleiding bij mensen thuis te bieden, maar ook door voorlichting en trainingen te verzorgen. “Veel mensen denken dat mannen geen slachtoffer kunnen zijn van huiselijk geweld. Toch is dit wel zo. Ongeveer 80.000 mannen per jaar zijn slachtoffer. Vanwege bijvoorbeeld ongeloof en schaamte is het voor veel mannen lastig hulp te zoeken”, aldus Kadera. Op www.mannenmishandeling.nl staan verhalen van mannen die zijn mishandeld.