Afbeelding
Eigen foto

Jong talent loopt zich warm voor voorronde Kunstbende Overijssel 2019

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT - De voorronde van Kunstbende Overijssel in Hedon wordt op zaterdag 30 maart gehouden. Ruim driehonderd jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar strijden dan om de felbegeerde plek in de finale.

Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit voor deze bijzondere dag om te genieten van al het moois dat het jonge Overijsselse talent te bieden heeft. “Met als opening een optreden van Kunstbende 2018 winnaars Micah & Julia én een speciale uitreiking door bestuurslid Henk Jan Meijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds belooft het een bijzondere dag te worden”, melden de organisatoren.

Een greep uit het jonge talent dat is te zien: Maartje Sanders (18 jaar, Enschede) doet al jaren achter elkaar mee met Kunstbende. In het laatste jaar dat ze mee kan doen, heeft ze zich aangemeld voor maar liefst drie verschillende categorieën. Marit Greevink (12 jaar, Almelo) is dit jaar de jongste deelnemer. Jill Huijser (15 jaar, Deventer) en Hannes Holl (18 jaar, Deventer) zijn door de DJ Selectieronde heen gekomen en door naar de voorronde en Lucas Snijder (17 jaar, Zwolle) gaat opnieuw voor de winst in de categorie Film.

Binnen een dagvullend programma van 12.30 tot 20.15 uur strijden deelnemers op drie verschillende podia in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelf bedacht en zelf gemaakt is. De eerste prijswinnaars van de Voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien bij de Landelijke Finale op 29 juni in Amsterdam.

Het evenement is gratis toegankelijke en opent om 12.30 uur waarbij Overijssels én Landelijk Kunstbende winnaars uit de categorie Muziek, Micah & Julia, hun winnende nummer ‘Hometown’ zullen spelen. Bestuurslid Henk Jan Meijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds reikt een cheque uit aan de organisatie wegens het mede mogelijk maken van Kunstbende Overijssel 2019 door het fonds.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37