Afbeelding
Frank van Hienen

MS Zwolse dj verenigt vrienden voor het goede doel

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Peter de Jong

Benefietconcerten, een benefietdiner en een benefiet veiling; nadat Leroy Konjanan – artiestennaam DJ Roy El Kei – zijn ziekte wereldkundig ziet worden, komen de ‘hulptroepen’ in actie. Leroy heeft namelijk € 75.000, - nodig om zich in Mexico met stamceltherapie te laten behandelen aan de ziekte MS. Veel geld en dan blijkt hoe groot de vriendenkring rondom de Zwolse DJ is. Hartverwarmend!

‘What i would like to achieve with my music is to offer the audience moments of happiness in a troubled world’. Woorden, uitgesproken door Roy El Kei en vastgelegd op zijn site. Fans van de DJ herkennen deze woorden. Woorden die een jaar geleden een bijzondere lading krijgen als specialisten Leroy – telg uit een muzikaal gezin - vertellen dat hij aan de ziekte MS lijdt. Dan blijkt dat, naast fans, de talentvolle Zwolse DJ – in 2006 door Slam FM uitgeroepen tot ‘talent of the year contest’- ook over veel vrienden beschikt. Mensen die hem steunen in zijn strijd om MS, bij hem in een agressieve vorm, een halt toe te roepen. Op de site royagainstms.com wordt 19 mei jl. gemeld dat inmiddels 84% van het benodigde bedrag is opgehaald. Rob Teitsma, een van die vrienden, over Roy El Kei die hij in 2006 laat ‘debuteren’ bij Lipgloss in de Broerenkerk. “Voor Lipgloss was ik op zoek naar Zwols talent. Ik kreeg veel demo’s toegestuurd. Voor mij werd de keuze moeilijk. Totdat ik er bij toeval achter kwam dat Leroy, net als ik, voetbalde bij Be Quick. Dan gaat hij draaien, Be Quickers hebben gewoon een streepje bij mij voor. Uiteraard nadat ik alle demo’s beluisterd had”, weet Teitsma zich te herinneren. Het begin van vriendschap is hiermee een feit. Zeker nadat Leroy ook mag draaien op een LHBT feest in Utrecht waar Teitsma verantwoordelijk is voor het samenstellen van de line-up.

Techno

Over de DJ Roy El Kei. “Zijn muzikale hart ligt bij techno. Perfectie is zeker een kwaliteit van hem. Leroy is bij mij gekomen en gebleven. Hij was er altijd, ook de enige dj die op al mijn festivals heeft gedraaid. Van dj is hij een vriend voor mij geworden. Iemand met een grote gunfactor. Daarom is het zo jammer dat, vanwege zijn ziekte, hij niet mee kon naar Amsterdam waar ik mijn vrijgezellenfeest heb gevierd”, zegt Teitsma aan de vooravond van zijn huwelijk. Inmiddels is hij afgelopen vrijdag in het huwelijk getreden met Sabine Haarman (zie rubriek Gehoord onder de Sassenpoort, pagina 9). “Uh, Sabine Teitsma-Haarman”, zegt Rob met nadruk op Teitsma.

DEEP

Paul van ‘t Veer , DJ Pauluz, behoort ook tot de vriendenkring van Leroy. Van ‘t Veer is werkzaam bij Plato en daarnaast muziekprogrammeur dance bij Hedon. “Mooie combi met logische links”, aldus Van ’t Veer, een muziekliefhebber pur sang. Over DEEP, het techno feest dat Leroy tien jaar geleden samen met Hedon in de markt heeft gezet, zegt Van ’t Veer: “in 2014 kwam ik bij Hedon om samen met Leroy DEEP op niveau te houden. Het evenement is gegroeid door met afwisselende stijlen publiek aan ons te binden. Soms moeilijk want dj’s zijn steeds duurder geworden. Toch slagen wij er steeds in om een goede mix van talent en bekend te programmeren. Wij zijn er vol in gegaan en mogen DEEP het techno feest van de regio noemen. Met Leroy als leidend binnen de organisatie. Zijn passie, zijn netwerk, DEEP kan rekenen op een gemiddeld aantal bezoekers dat rond de 700 ligt. Ik ben blij om binnen de werkgroep ‘royagainstms’ mijn steentje bij te kunnen dragen. Niet alleen bij Hedon, ook bij Plato. De gunfactor is groot, alle artiesten treden belangeloos op. Dus ik verwacht dat na 8 juni 2019 het streefbedrag gehaald is.”

www.royagainstms.com

Zaterdag 8 juni 2019 Hedon Zwolle: 19.00-22.30 uur Beats For Roy Live met Typhoon, Rico & Sticks, Kubus, Snelle Jelle / 23.00-04.00 uur DEEP XL met o.a. DJ Pauluz (Foyer) van 01.30-02.00 uur en Roy El Kei (Grote zaal) van 23.00-01.00 uur. Kaarten per evenement € 15, -

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden