Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Klein Ovink-Kuiper viert briljanten huwelijksfeest

Algemeen

ZWOLLE - Hendrik (roepnaam Henk) Klein Ovink en Johanna Gerdina (roepnaam Hanny) Kuiper waren vorige week maandag 65 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld bezocht het paar vrijdag om het persoonlijk te feliciteren.

Henk Klein Ovink is geboren op 12 november 1928 in Epse (gemeente Gorssel), Hanny Kuiper op 13 juni 1930 in Laren (Gelderland). Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in café ‘de Pessink’ in Epse. Hanny zorgde daar voor het dochtertje van een achternicht en haar man (eigenaar van het café) en Henk kwam daar biljarten samen met zijn vrienden. Ze zijn getrouwd op 3 juni 1954 in het toenmalige gemeentehuis van Gorssel.

Het paar heeft eerst in Epse gewoond en daar is hun zoon geboren. Vervolgens zijn ze verhuisd naar Zutphen waar hun oudste dochter is geboren. De derde woonplaats is Arnhem en de vierde is Berkum, waar de jongste dochter is geboren. Het echtpaar woont nu sinds 2003 met veel plezier in de Philosoof.

Hanny zorgde thuis voor de kinderen en Henk werkte als belastingadviseur bij Meijburg & Co. in Zwolle. De grote hobby van het echtpaar was fietsen. Nu vermaken zij zich met puzzelen en lezen. Hanny heeft vanaf haar jeugd ataxie in de armen en benen. Op dit moment kan ze daardoor niet meer lopen zonder hulpmiddelen. Haar verdere gezondheid is redelijk goed. Henk is goed gezond, maar is wel wat vergeetachtig.