Afbeelding
Fotograaf Job Boersma

Duurzame Jurk voor de Zwolse wethouder

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een duurzame JURK voor Monique Schuttenbeld, Zwolse wethouder.

Op zaterdag 22 juni was de ‘levering’ van een duurzame JURK , speciaal op maat gemaakt voor de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. De maker is Karin van Oosten, zij is één van de modemakers van de Mode Garde, het Zwolse modeplatform. De jurk is gemaakt van restant modestoffen van Jannetje Loos, een voormalige Zwolse mode ontwerpster.
Als extra detail heeft het ontwerp een Zwolse handdruk van donker blauw leer. Een perfecte look als vertegenwoordiger van Zwolle om te dragen bij de Internationale Hanzedagen in Rusland.

Zwolse JURK!
De Mode Garde wil met het project JURK een serie jurken maken voor verschillende Zwollenaren. Door een serie JURKEN te maken, komen de verschillende opties van hoe duurzaam omgaan met kleding aanbod. Steeds vaker zijn er in Zwolle kledingruil party’s en Repair cafés om de draagduur van mode te verlengen. Bij de Jurken aandacht voor NoWaste, Boro, sociaal, lenen, huren, vermaken. Doel is om andere Zwollenaren te enthousiasmeren voor duurzaam gedrag betreft hun kleding. De serie JURKEN zijn te zien tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in oktober in Zwolle.

Mode Garde
Vorig jaar is het Zwols Modeplatform ontstaan om samen meer promotie te maken voor duurzame en eerlijk geproduceerde mode. Het is een initiatief van Map Renes. De afgelopen tien jaar heeft zij vanuit haar groene concepten Frisgroen en Groenkapje duurzame mode- en leefstijl onder de aandacht gebracht. Door nu samen kwaliteiten te bundelen meer aandacht generen voor duurzame –en circulaire mode. Andere members van de Mode Garde zijn Janneke Honing van het label J-Lab3.L en Renée van Cootwijk, Textielchirugijn met Boro techniek. Karin van Oosten leidt mensen op voor kleermaker, geeft naailessen aan consumenten, ontwerpt en maakt / NaaiLAB. Naast het vormgeven van duurzame modeshows, promoten van duurzame mode, heeft Map Renes ook een eigen circulaire modeproduct van zalmleer.
De serie Jurken is ter voorbereiding van een Zwolse eigen circulaire modestof.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden