Afbeelding
Fotograaf Job Boersma

Duurzame Jurk voor de Zwolse wethouder

· leestijd 1 minuut Algemeen

Een duurzame JURK voor Monique Schuttenbeld, Zwolse wethouder.

Op zaterdag 22 juni was de ‘levering’ van een duurzame JURK , speciaal op maat gemaakt voor de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. De maker is Karin van Oosten, zij is één van de modemakers van de Mode Garde, het Zwolse modeplatform. De jurk is gemaakt van restant modestoffen van Jannetje Loos, een voormalige Zwolse mode ontwerpster.
Als extra detail heeft het ontwerp een Zwolse handdruk van donker blauw leer. Een perfecte look als vertegenwoordiger van Zwolle om te dragen bij de Internationale Hanzedagen in Rusland.

Zwolse JURK!
De Mode Garde wil met het project JURK een serie jurken maken voor verschillende Zwollenaren. Door een serie JURKEN te maken, komen de verschillende opties van hoe duurzaam omgaan met kleding aanbod. Steeds vaker zijn er in Zwolle kledingruil party’s en Repair cafés om de draagduur van mode te verlengen. Bij de Jurken aandacht voor NoWaste, Boro, sociaal, lenen, huren, vermaken. Doel is om andere Zwollenaren te enthousiasmeren voor duurzaam gedrag betreft hun kleding. De serie JURKEN zijn te zien tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in oktober in Zwolle.

Mode Garde
Vorig jaar is het Zwols Modeplatform ontstaan om samen meer promotie te maken voor duurzame en eerlijk geproduceerde mode. Het is een initiatief van Map Renes. De afgelopen tien jaar heeft zij vanuit haar groene concepten Frisgroen en Groenkapje duurzame mode- en leefstijl onder de aandacht gebracht. Door nu samen kwaliteiten te bundelen meer aandacht generen voor duurzame –en circulaire mode. Andere members van de Mode Garde zijn Janneke Honing van het label J-Lab3.L en Renée van Cootwijk, Textielchirugijn met Boro techniek. Karin van Oosten leidt mensen op voor kleermaker, geeft naailessen aan consumenten, ontwerpt en maakt / NaaiLAB. Naast het vormgeven van duurzame modeshows, promoten van duurzame mode, heeft Map Renes ook een eigen circulaire modeproduct van zalmleer.
De serie Jurken is ter voorbereiding van een Zwolse eigen circulaire modestof.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14