Afbeelding
Website gemeente Hardenberg

Peter Snijders wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Zwolle

Algemeen

BINNENSTAD - Peter Snijders (VVD), nu burgemeester van Hardenberg, wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Zwolle. Hij volgt Henk Jan Meijer op die op 30 augustus afscheid neemt.

Aanvankelijk werkzaam bij de provincie Overijssel werd Snijders begin 2005 wethouder van de gemeente Coevorden. Ruim twee jaar later volgde zijn benoeming tot burgemeester van de Drentse gemeente De Wolden. Sinds oktober 2011 is Snijders burgemeester van de gemeente Hardenberg. In 2017 werd Snijders nog officieel herbenoemd voor een periode van zes jaar.

Gerdien Rots, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maakte het nieuws maandagavond bekend na een buitengewone, besloten raadsvergadering. De afgelopen maanden heeft de vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters en drie adviseurs, toegewerkt naar de raadsvoordracht. De vertrouwenscommissie heeft de voordracht voorbereid op basis van de profielschets die zij met input vanuit de stad heeft opgesteld en die in maart 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld.

De voordracht wordt nu aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit getekend is. De gemeenteraad gaat er vanuit dat Peter Snijders eind september 2019 als nieuwe burgemeester van Zwolle aan de slag zal kunnen.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 24 mei, 16:00
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 24 mei, 14:29
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 24 mei, 14:26