Afbeelding
Geertjan Kuper

Het nieuwe seizoen van poppodium Hedon blinkt uit in diversiteit

· leestijd 3 minuten Algemeen

ZWOLLE - De Amerikaanse rockformatie Black Stone Cherry gaf op dinsdag 22 juli het laatste concert voordat het Zwolse podium Hedon traditioneel een aantal weken de deuren sluit voor een zomerstop. In deze periode worden de laatste details afgerond voor een nieuw, uitgebreid en divers programma.

Het actuele programma van Hedon is altijd te zien via http://www.hedon-zwolle.nl en via de website is het mogelijk om in te schrijven voor een speciale WhatsApp service met de nieuwste bevestigingen.

Het eerste evenement na de zomerstop is Songs For Mary op zaterdag 24 augustus in samenwerking met het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Artiesten Broeder Dieleman, Awkward i en Aafke Romeijn verblijven een aantal dagen in het klooster en geven vervolgens een intiem optreden in de bijzondere kloostertuin. Op maandag 26 augustus staan populaire popsterren Joost en Merol in Hedon als onderdeel van de HBO Bruisweek. Een dag later werken Hedon en Buro Ruis wederom samen tijdens het gratis toegankelijke Bruisconcert op het Grote Kerkplein. Op het programma staan tijdens deze editie optredens van Suzan & Freek, Snelle en Daredevils.

Evenementen

Met haar programmering probeert Hedon voor elke muziekliefhebber ook dit najaar weer evenementen te organiseren. In alle genres staan er relevante acts op het programma. Van de rijzende Indie-ster Pip Blom tot het meer dan vijfentwintig jaar in het vak zittende pop-icoon Trijntje Oosterhuis. Met de internationaal beroemde hiphop iconen Xzibit & Grandmaster Flash en popster Matt Simons kijkt Hedon ook ver over de landsgrenzen naar de grootste artiesten. Met de optredens van onder meer Duncan Laurence, Navaronne, Snelle, Diggy Dex, Maan en The Bluebirds staat ook de nieuwste generaties aan grote Nederlandse muzikanten in Hedon en met Van Dik Hout, De Dijk en New Cool Collective haalt Hedon vertrouwde gezichten in huis die al jarenlang garant staan voor kwaliteit.

In de Kleine Zaal staan dit seizoen artiesten als zangeres Roxeanne Hazes, rockicoon Alain Johannes, ska-icoon Mark Foggo, singer-songwriter Marike Jager, lokaal talent Ruud Fieten en vele anderen geprogrammeerd. De Kleine Zaal is bij uitstek dé plek om artiesten te zien die verder in hun carrière nog eens de Grote Zaal aandoen. Ook aan de liefhebbers van hardere gitaren is gedacht met optredens van onder meer The Gathering, Annihilator, Toxik, The Perfect Tool en vaste traditie: Hedon Zwaar Nieuwjaar met dit jaar als headliner de Belgische band Enthroned.

Nachtprogramma

Erg trots is Hedon op haar nachtprogramma. Zo is daar begin september de eerste editie van het populaire hip-hop en r&b feest Vunzige Deuntjes en kijkt het poppodium tevens uit naar de tweede editie van Ladi Dadi, een feest met urban classics uit de jaren negentig. Nieuw is Fiesta Macumba een dansfeest in latino stijl dat door heel het land al een groot succes is. Uiteraard ontbreken populaire feesten als Kulture Klub, Zer00’s Heroes, Superstijl en Singelfeestje het komende seizoen niet.

Concept

Nieuw bij Hedon dit seizoen is de eerste editie van het festival ‘Voor Al Wat Ik Bemin’ op zondag 24 november. Het is een nieuw concept van Hedon dat drijft op de liefde voor de Nederlandse taal en al die muziek en poëzie die hieruit is voortgekomen. Met onder andere Bazart, Tourist LeMC en Aafke Romeijn heeft Hedon een aantal heel grote namen weten te strikken. Het festival duurt een volledige dag en heeft een uitgebreid (rand) programma met veel andere artiesten en zelfs Instagramdichters. Tevens faciliteert Hedon wederom de deuren voor het Buiten De Boot Festival met op het programma een groot aantal prominente Zwolse artiesten die samen geld ophalen voor een goed doel.

Samenwerkingen

Het aankomende seizoen werkt Hedon weer regelmatig samen met een groot aantal andere organisaties om passend programma aan te bieden voor alle leeftijden. Zo vinden er een regelmatig concerten plaats in de zalen van Zwolse Theaters (Odeon & De Spiegel) en in de Statenzaal aan de Diezerstraat. Ook kunnen bezoekers tijdens Songs For Mary diverse artiesten zien in het Dominicanenklooster. Eind augustus is er in de Grote Zaal van Hedon een nieuwe editie van Dans Lokaal, een dansavond voor zestig plus. Dit is een samenwerking tussen SamenZwolle, WIJZ Welzijn en Hedon. Voor de jongste bezoekers van het pand is Hedon samen met Doomijn Kinderopvang ook dit seizoen weer de gastheer voor een aantal edities van het Babyconcert. Dit speciale concert is een interactieve voorstelling voor kinderen tussen 4 en 14 maanden. Ook voor de kindervoorstellingen van Dirk Scheele en de Kinderdisco XXL werkt Hedon intensief samen met Doomijn Kinderopvang.

Kaartverkoop

Voor alle genoemde optredens is de voorverkoop inmiddels van start via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle. Het programma is vrijwel altijd in ontwikkeling, hierdoor worden in de loop der tijd nieuwe concerten en evenementen toegevoegd. Kijk voor het meest actuele programma op onze website: http://www.hedon-zwolle.nl.