Afbeelding

Theatergroep De Jonge Honden en Theater Gajes bundelen krachten voor 'Verzand'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In Gerrits Tuin aan de Willemsvaart 21 in Zwolle gaat dinsdag 20 augustus de locatievoorstelling 'Verzand' in premiere. Dit is de eerste coproductie van Theatergroep De Jonge Honden uit Zwolle en Theater Gajes uit Deventer. Beide gezelschappen maakten de afgelopen jaren grote spektakelstukken in de openlucht. Voor 'Verzand' bundelen de groepen voor het eerst hun krachten.

Het stuk vertelt het verhaal dat verscholen ligt in de geschiedenis van de Willemsvaart. "Over het harde werk van Lodewijk Napoleon, zijn tragische aftocht en het daarmee stilvallen van de vaart", leggen de groepen uit. "Over doorzettingsvermogen, menselijke tragedie en triomf. Een 360 graden-voorstelling in een grote zandkuil in Gerrits Tuin, met livemuziek, dijken, water en spektakel."

De voorstelling wordt geregisseerd door Jolmer Versteeg (Theatergroep De Jonge Honden) en Maartje Keijzer (Theater Gajes). De cast bestaat zowel uit acteurs als muzikanten en een speciaal samengesteld ensemble bestaande uit amateurspelers uit Zwolle. 'Verzand' wordt gemaakt in samenwerking met Allemaal Zwolle en Gerrits Tuin en maakt onderdeel uit van activiteiten rondom '200 jaar Willemsvaart'. Op 24 augustus 1819 werd de Willemsvaart, vernoemd naar Koning Willem I, officieel geopend. Zwolle kreeg daarmee zijn lang gewenste rechtstreekse verbinding met de IJssel. Het is dit jaar precies twee eeuwen geleden dat de Willemsvaart werd geopend. Naast de theaterproductie 'Verzand' kunnen bezoekers van 20 augustus tot en met 5 oktober ook de expositie 'Zwolle naar Zee' bezoeken bij RAW Space.

'Verzand' is te zien van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus. Gerrits Tuin gaat op de voorstellingsdagen om 21.00 uur open. De voorstelling start om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. Tickets zijn te bestellen via www.gerritstuin.nl en kosten 7,50 euro (voor bezoekers tot en met 18 jaar is de toegang gratis). Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.