Afbeelding
Eigen afbeelding

Ontmoetingshuis houdt startbijeenkomst in de Theodorakapel

Algemeen

KAMPERPOORT - Het Ontmoetingshuis Moderne Devotie begint op dinsdag 17 september haar bijeenkomsten in de Theodorakapel aan de Harm Smeengekade, bij de Nieuwe Haven.

Op feestelijke wijze wordt de nieuwe locatie in gebruik genomen. Om 17.15 uur heet een Zuster van Liefde de bezoekers welkom in de kapel. Er is dan gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor bijvoorbeeld een dierbare, even stil te zijn, of te luisteren naar rustige muziek. Aan het eind van deze inloop wordt een gedicht voorgelezen met de titel ‘Toewijding vol liefde’. Om 18.00 uur schuiven de bezoekers aan voor een gemeenschappelijke maaltijd. Rond 19.00 uur begint het programma van de avond met als gast Jacques Koekkoek. Hij heeft een nieuw boek geschreven met overdenkingen bij de Navolging van Christus van Thomas a Kempis. Thomas a Kempis wordt gezien als de belangrijkste en bekendste Moderne Devoot. Ongetwijfeld was Thomas op de hoogte van het klooster van de Moderne Devotie op de plek van de Theodorakapel. Rond 20.30 uur wordt de avond in de kapel afgesloten.

Voor deze avond worden de bewoners van de Kamperpoort speciaal uitgenodigd om kennis te maken met het Ontmoetingshuis en met de Theodorakapel. Iedereen kan zich aanmelden voor de inloop en/of de maaltijd, het hoofdprogramma en/of de sluiting. Aanmelden kan via www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37