Afbeelding
Astrid Beuker

46 buurtinitiatieven uit Zwolle maken hun straat groen tijdens Burendag

· leestijd 1 minuut Algemeen

46 buurtinitiatieven uit Zwolle maakten op zaterdag 28 september hun straat groen tijdens Burendag. Zo stopten zij ruim 30.000 bloembollen in de grond en legden buurtmoestuinen, geveltuinen, insectenhotels, picknickbanken of bomen aan. Wethouder William Dogger hielp de bewoners van de Eigenhaardstraat in Assendorp met het aanleggen van stoeptuinen en plantenbakken.

In juli ondersteunde Groene Loper Zwolle 46 buurtinitiatieven met hun financiële aanvraag bij het Oranje Fonds om tijdens burendag hun straat te vergroenen. Samen kregen zij ruim 16.000 euro toegekend. Ook konden deze initiatieven via Groene Loper Zwolle een uitgebreid bloembollenpakket van biologische bloemen aanschaffen. Deze bloembollen van blauwe druifjes, vogelmelk, boerenkrokussen en tulpen zijn goed voor bijen en vlinders. In totaal stopten de deelnemende buurtinitiatieven uit Zwolle op zaterdag 28 september ruim 30.000 bloembollen in de grond. Dit gebeurde voornamelijk in de openbare ruimte. Daarnaast legden zij ook buurtmoestuinen, geveltuinen, insectenhotels, picknickbanken of bomen aan. Het vergroenen heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Uiteraard waren er op bijna alle locaties leuke kinderactiviteiten, een buurtbarbecue en veel koffie en taart.

Burendag
Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar vierden we Burendag op zaterdag 28 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Groene Loper Zwolle
De Groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Groene Loper Zwolle wordt gesteund door gemeente Zwolle en provincie Overijssel.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden