Afbeelding
Eigen foto

Kunstenaar Leger des Heils exposeert in Stadkamer Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Paulus Hoffman is als kunstenaar werkzaam bij het 50|50 Workcenter in Zwolle, een locatie van het Leger des Heils in het centrum van de stad. Hij wordt in zijn werk als kunstenaar ondersteund door het Leger des Heils.

Paulus exposeert twee keer per jaar op verschillende locaties. De maand december exposeert hij met karakteristieke (Zwolse) portretten en Bijbelse taferelen in Stadkamer Centrum. De expositie is dagelijks gratis te bezoeken van 09.00 tot 21.00 uur, behalve op zondag. Het adres van Stadkamer Centrum is Zeven Alleetjes 1a.

‘Schildernaam’

Paulus Hoffman is de ‘schildernaam’ van de schilder en tekenaar die in 1971 in Wit-Rusland is geboren. Aan de universiteit van Minsk studeerde hij graphic design, maar om politieke redenen moest hij in 2008 vluchten. Eerst woonde Paulus bij het Leger des Heils maar sinds een jaar woont hij zelfstandig. Iedere dag is hij te vinden bij het 50|50 Workcenter in Zwolle, waar hij op de creatieve afdeling tekent en schildert.

Materialen

In de winkel van het Workcenter en op de website worden de kunstwerken van Paulus verkocht. Paulus vindt veel onderwerpen interessant: de Peperbus, de Sassenpoort, maar ook mensen, dieren en Bijbelse taferelen. Hij maakt gebruik van verschillende materialen zoals acryl, potlood en pastel.

Gratis

De expositie is van tot en met 4 januari 2020 te bezichtigen tijdens openingstijden van Stadkamer Centrum. Wie vragen heeft over het werk van Paulus kan contact opnemen met Rebecca Pos van het Leger des Heils via r.pos@legerdesheils.nl. Kijk voor de informatie over de expositie op www.stadkamer.nl.