Afbeelding

Oranje Fonds geeft geld voor het vergroenen van de straat tijdens NLdoet

· leestijd 1 minuut Algemeen

AA-LANDEN - Buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven kunnen op donderdag 9 januari, met ondersteuning van Groene Loper Zwolle, financiën aanvragen bij het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 13 en 14 maart de omgeving te vergroenen.

De ‘vergroening’ kan bijvoorbeeld bestaan uit struiken, bankjes, planten, een insectenhotel of fruitbomen, meldt Groene Loper Zwolle. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij 't Hofhuys aan de Sloe 49 in de Aa-landen. Onder het genot van een hapje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle belangstellenden bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen nu ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

Bestrating

“We zijn eraan gewend geraakt onze leefomgeving totaal naar ons gemak in te richten”, aldus Groene Loper Zwolle. “Maar wist je dat hierdoor nogal wat negatieve gevolgen ontstaan? Te veel bestrating in onze tuinen zorgt voor problemen tijdens flinke regenbuien en aanhoudende droogte, vermindering van het leefgebied voor allerlei nuttige dieren en het zorgt voor opwarming van de stad.” Daarom wil Groene Loper Zwolle buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. “Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving.”

Inloopavond

Wie als buurtinitiatief een aanvraag doet bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar geen rechtsvorm heeft of graag hulp wil bij de aanvraag is welkom op de inloopavond in 't Hofhuys. Het kernteam van Groene Loper Zwolle staat met laptops, een hapje en een drankje klaar om gezamenlijk de aanvraag in te vullen. Belangstellenden kunnen een aanvraag doen tot 350 euro. Op www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet staat welke gegevens men dient mee te nemen.

NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn.

Betrokkenheid

Deze inloopavond is één van de activiteiten die Groene Loper Zwolle organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Zwolle. Gemeente Zwolle en het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel) ondersteunen Groene Loper Zwolle.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden