Afbeelding
Eigen foto

Jan Brink wordt nieuwe voorzitter Rode Kruis IJsselland

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Voormalig wethouder Jan Brink uit Zwolle is vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis district IJsselland. Hij volgt Dieke Frantzen-Boeve op. Zij is verhuisd en woont niet langer in de regio.

De functie van districtsvoorzitter is vrijwillig en onbetaald. Brink gaat de tien afdelingen binnen het district op bestuurlijk niveau ondersteunen. “De afgelopen jaren is veel gebeurd binnen het Rode Kruis. De organisatie is zich veel meer op noodhulp gaan richten en vanwege de nieuwe EHBO-veldnorm gaan we onze vrijwilligers nog beter opleiden”, aldus de nieuwe voorzitter.

Gastlessen

Sinds kort vallen enkele afdelingen direct onder het district. Brink: “Dat vraagt om een iets andere organisatie van het district. Ik werk daarbij nauw samenwerken met collega’s in district Twente. Daar kennen ze al vestigingen die onder het district vallen.” Eén tak van het Rode Kruis heeft Brinks speciale aandacht. “Wat veel mensen niet weten, is dat vrijwilligers van het Rode Kruis gastlessen geven op scholen. Ze vertellen daar over humanitair oorlogsrecht. Als oud-wethouder van onderwijs kan ik dat alleen maar aanmoedigen.”

Crisiscoördinatie

Voor Brink is het Rode Kruis niet nieuw. Hij kwam voor het eerst in aanraking met de organisatie tijdens zijn werk bij Rijkswaterstaat. “Van 2012 tot 2014 was ik daar manager met crisiscoördinatie in mijn pakket. In die functie heb ik grote rampenoefeningen georganiseerd. Daar viel me op hoe belangrijk en professioneel een vrijwilligersorganisatie als het Rode Kruis is.”

Hesje

Binnen het district was hij sinds een jaar vrijwilliger bij het mediateam. “Fotografie is mijn grote hobby. Ik zal echt nog wel het hesje van het mediateam aantrekken om foto’s te maken van vrijwilligers in het district die fantastisch en belangrijk werk doen.” Brink werkt als zelfstandige en heeft een adviesbureau voor managers en bestuurders op het gebied van innovatie en smart cities en hij is toezichthouder.

Afbeelding
Protest voor loonsverhoging in primair- en voorgezet onderwijs bij Gymnasium Celeanum Algemeen 26 mei, 17:49
Afbeelding
BOEi neemt drie gebouwen van voormalige IJsselcentrale Harculo over van ENGIE Algemeen 26 mei, 15:32
Afbeelding
Zonneplan Stagebedrijf van het jaar 2023 Algemeen 26 mei, 13:45