Afbeelding

Week van Gebed Zwolle heeft als thema ‘Buitengewoon’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De kerken van Zwolle houden in de week van 19 tot 26 januari de Week van Gebed. Het thema dit jaar is ā€˜Buitengewoonā€™.

In de Week van Gebed zijn in Zwolle meer dan dertig vieringen en samenkomsten die in het teken staan van gebed en het thema. De centrale viering voor alle kerken is op dinsdag 21 januari. Gastkerk is dan de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ). Deze viering is om 19.00 uur in het VEZ Centrum aan de Rieteweg 12.

Malta

Het thema ā€˜Buitengewoonā€™ komt van de kerken op Malta. Zij verwijzen terug naar de buitengewoon vriendelijke en gastvrije ontvangst door de bevolking op Malta van een grote groep schipbreukelingen, waaronder de evangelist Paulus. Centraal in de Week van Gebed staat vooral de vraag ā€˜Hoe gastvrij en vriendelijk zijn wij in Zwolle en daarbuiten naar elkaar toe?ā€™ en ā€˜Wat kan ons helpen om op een gastvrije en open manier met elkaar om te gaan, zodat iedereen zich welkom kan voelen?ā€™

Onveiligheid

Iedereen in Zwolle wordt uitgenodigd om een viering en/of samenkomst mee te maken. Het overzicht van alle vieringen is vanaf 13 januari te vinden op www.kerkenvanzwolle.nl. Wereldwijd wordt in dezelfde Week van Gebed stilgestaan bij het thema ā€˜Buitengewoonā€™. ā€˜Wat is mogelijk gezien de huidige situatie in het Midden Oosten en AustraliĆ«?ā€™ en ā€˜Wat is mogelijk rond de toenemende onveiligheid en angstgevoelens in Zwolle?ā€™ De kerken geloven dat gebed er toe kan doen. Vandaar de oproep aan inwoners om juist specifiek deze week mee te bidden.

Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 20 uur geleden