Afbeelding

Senia begint leesclub geschiedenis

Algemeen

ASSENDORP – Senia houdt op maandagochtend 27 januari om 11.00 uur in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a een informatiebijeenkomst over leesclubs geschiedenis.

De bijeenkomst is vrijblijvend en aanmelden mag, hoeft niet, via e-mail wilhelmien.kalter@senia.nl. Wie dan niet aanwezig kan zijn, maar wel is geïnteresseerd kan mailen naar info@senia.nl.

In de Week van de Leesclub, van 25 tot en met 31 januari, zijn er door het hele land bijeenkomsten om nieuwe leesclubs op te richten. Zie voor meer informatie en de volledige agenda www.weekvandeleesclub.nl. De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over geschiedenis te bevorderen.

Leeswijzers

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van (onderwerpen over) geschiedenis die is opgesteld door deskundigen. Senia-leesclubs lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven. Zie voor meer informatie o¬¬¬ver de werkwijze www.senia.nl.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59