Afbeelding

Inwoners Zwolle kunnen mening geven over hun buurt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Zwollenaren kunnen vanaf dinsdag 28 januari meedoen aan het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van de gemeente Zwolle. Elke twee jaar vraagt de gemeente ruim 35.000 Zwollenaren naar hun mening over hun wijk en buurt.

Het onderzoek bestaat uit een uitgebreide vragenlijst. Dit is nodig om een compleet beeld te krijgen van de verschillende aspecten in de buurten en wijken zoals veiligheid, gezondheid, het onderhoud van de openbare ruimte of de sociale samenhang.

Verbetering

Hoe meer inwoners meedoen aan het onderzoek, hoe nauwkeurig het beeld wordt dat Zwollenaren over hun eigen stad en buurt hebben en waar verbetering nodig is. De resultaten van het onderzoek worden volgens de gemeente dan ook gebruikt om samen met partners en inwoners aan de slag te gaan in de wijken.

Inwoners die geen uitnodiging ontvangen om de vragenlijst in te vullen, kunnen toch meedoen en hun mening geven. Vanaf 28 januari 2020 kunnen zij zich aanmelden voor deelname via www.zwolle.nl/bvb2020. In september wordt de de rapportage op stadsniveau opgeleverd. De uitkomsten van de wijken en buurten zijn eind dit jaar beschikbaar.

Wijkenmagazine

Uit het Buurt-voor-Buurt Onderzoek komen wijkopgaven: bespreek– en actiepunten om de goede zaken in de wijk te behouden en verbeterpunten aan te pakken. Dat doet de gemeente door bijvoorbeeld bewonersbijeenkomsten te organiseren, maatregelen te treffen zoals het vernieuwen van een straat, of in gesprek te gaan met organisaties bij sociale problemen.

Het verbeteren van de wijk gebeurt ook met initiatieven van bewoners die daartoe worden gestimuleerd met ondersteuning en een bijdrage van de gemeente. De acties en initiatieven die uit het Buurt-voor-Buurt Onderzoek van 2018 zijn gekomen, zijn gebundeld in het onlangs verschenen Wijkenmagazine:www.zwolle.nl/wijkenmagazine.