Afbeelding

De Jonge Honden bewerkt als eerste Oorlogswinter voor theater

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Theatergroep De Jonge Honden bewerkt Oorlogswinter van Jan Terlouw tot familievoorstelling. Het is de eerste keer dat het boek met medewerking van de schrijver wordt bewerkt tot theatervoorstelling.

Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. In de aanstaande familievoorstelling van De Jonge Honden zal acteur Yari van der Linden de rol vervullen van het hoofdpersonage, Michiel van Beusekom, actrice Tessa de Lange de rol van zijn zus, Erika. Jelle Mensink speelt de rol van Jack, de Engelse piloot. De overige rollen worden gespeeld door Klemens Patijn, Robert Baarda en Rik Witteveen. De muziek wordt gecomponeerd en live uitgevoerd door Sebastiaan Flier en Fleur Dikken.

Jeugdboek

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek is beland. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter, die van 1945, raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot die in de bossen achter zijn huis is neergestort.

De spannende familievoorstelling verhaalt over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig. Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden, regisseert de voorstelling. Wessel de Vries schrijft het script.

Première

Oorlogswinter gaat op zondag 29 maart in première in schouwburg Odeon in Zwolle en gaat daarna op tournee door Overijssel tot en met zondag 3 mei.

Oorlogswinter wordt in samenwerking met Overijssel viert 75 jaar Vrijheid en Stichting 4 Oost geproduceerd. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vfonds, Gemeente Zwolle, BNG Cultuurfonds en Provincie Overijssel. Zie voor meer informatie www.tgdejongehonden.nl.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden gisteren