Afbeelding

Bouw Woonkansen in Wetering feestelijk van start gegaan in Stadshagen

· leestijd 1 minuut Algemeen

STADSHAGEN – Wethouder Monique Schuttenbeld van de gemeente Zwolle, Berend Jan van der Steeg van Bouwbedrijf Van der Steeg en Mireille Jeurnink van VanWonen hebben vrijdag de officiële handeling verricht van de start bouw van Woonkansen in Wetering in de Zwolse wijk Stadshagen. Dat deden ze in bijzijn van toekomstige bewoners en andere betrokkenen.

Na het leggen van de laatste vloerplaat werd een toost uitgebracht op het toekomstige woongeluk en een voorspoedig realisatieproces. In december is door Bouwbedrijf Van der Steeg al gestart met bouwwerkzaamheden. Vrijdag werd er officieel bij stil gestaan.

Woonkansen in Wetering is een project van VanWonen. Het project omvat in totaal 61 energieneutrale eengezinswoningen in de nieuwe wijk Breezicht nabij de Milligerplas en gelegen aan de rand van Stadshagen. De woningen zijn onderverdeeld in 46 rijwoningen, waarvan 16 hoekwoningen en 30 tussenwoningen, 12 twee-onder-één-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen.

Het moet een gevarieerde wijk worden met een eigen karakter. In het ontwerp van De Bruin Architecten uit Zwolle is rekening gehouden om alle woningen een moderne, maar toch warme uitstraling te geven met de juiste verhoudingen en aandacht voor detail.

Luuk Alferink, projectontwikkelaar VanWonen: “In een intensief maar prettig verlopen voortraject met De Bruin Architecten en Van der Steeg, hebben we veel aspecten in het plan kunnen samenbrengen. We hebben vele diverse woningtypen in een variërende prijsklasse kunnen ontwikkelen en het is het eerste koopproject in de nieuwe wijk Breezicht waarin veel aandacht is voor klimaatadaptatie en zorgvuldig vormgegeven groene openbare ruimte. Alle woningen zijn energieneutraal. Dit betekent lucht- of bodemwarmtepompen in combinatie met veel zonnepanelen. We zijn zeer verheugd dat we gestart zijn met het eerste stukje in Breezicht.”

Monique Schuttenbeld, wijkwethouder Stadshagen en wethouder energie: “De duurzaamheidsmaatregelen die in de hele wijk Breezicht worden doorgevoerd, dragen zeker ook bij aan het woonplezier. Ieder gebiedje heeft een eigen identiteit, dat maakt deze wijk speciaal. Jong en oud kunnen hier door de vele wandel- en fietsroutes heerlijk spelen en recreëren. In de wijk, maar ook in en rondom de Milligerplas.” “Het voortraject met alle ontwikkelpartners liep voortreffelijk’, zegt Berend Jan van der Steeg, vierde generatie bedrijfsleider van het familiebedrijf Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen. “Het is onze eerste samenwerking met VanWonen. Ik ervaar veel onderling vertrouwen, betrokkenheid en persoonlijk contact. Dat past ons goed. We liggen met de bouw goed op schema, het weer is zacht dus we kunnen flink doorwerken. Ik heb het volste vertrouwen dat we op koers blijven.”

Wensen

Het officiële moment brengt de eerste bewoners weer een stap dichterbij in het kunnen betrekken van hun toekomstige woning. Voorafgaand hebben bewoners diverse verkoop- en klantgesprekken met VanWonen gevoerd om onder andere hun woonwensen kenbaar te maken.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden