Afbeelding

Zware mishandeling Bevrijdingsdag wordt nader onderzocht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Was het alcoholgebruik van het slachtoffer van een ernstige mishandeling op Bevrijdingsdag in Zwolle van invloed op zijn letsel? De rechtbank wil een antwoord op de vraag, bleek donderdag op de strafzitting.

Een pizzabezorger en een bezoeker van de binnenstad raakten op 5 mei vorig jaar slaags met elkaar. Het was druk in de stad, met niet alleen vieringen rond de bevrijding maar ook werd op schermen de bekerfinale voetbal gekeken. Vermoedelijk begon de ruzie met een opmerking van de een over het rijgedrag van de 22-jarige Levi A. met zijn scooter. Een woordenwisseling volgde waarna de pizzakoerier onderuit ging. Nadat hij was opgekrabbeld, deelde hij de aangever een forse klap uit. Die raakte bewusteloos en kwam hard neer op het asfalt.

Bloedingen

Het slachtoffer liep bloedingen in het hoofd en hersenen op, een breuk in een van de schedelbeenderen, een hersenkneuzing en een gedeeltelijke verlamming. Advocaat Rutger van Veen vermoedt dat het slachtoffer al direct na de klap bewusteloos raakte. Daardoor kon hij zijn lichaam bij de val niet opvangen, met het zware letsel tot gevolg. “Had hij geen alcohol gedronken, was hij dan niet bewusteloos gevallen”, vraagt Van Veen zich af. Omdat het slachtoffer in het ziekenhuis is behandeld, moet daar ook bloed zijn afgenomen. De raadsman wil dat dit bloed wordt onderzocht.

Noodweer

Het Openbaar Ministerie heeft El A. het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel ten laste gelegd. De verdachte zegt uit noodweer te hebben gehandeld. In een hevige gemoedstoestand zou hij die klap hebben uitgedeeld. De officier van justitie denkt dat daar geen sprake van is. El A. was woedend, dat is duidelijk, maar slaan uit boosheid is geen noodweer, vindt het OM. De vraag is alleen of dat bloed nog in het Isala ziekenhuis in Zwolle aanwezig is. De rechtbank wil dat het Openbaar Ministerie dat uitzoekt. Bovendien moet een arts zich buigen over de vraag van de raadsman.

Wanneer de strafzaak verder gaat, is nog niet duidelijk.

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 10 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 18 uur geleden