Afbeelding

‘Zwolle beweegt’ met SportService Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft SportService Zwolle conform de landelijke richtlijnen van het RIVM maatregelen genomen om sportactiviteiten, evenementen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Om de Zwollenaar toch in beweging te houden, zoekt ze naar gepaste oplossingen om toch in beweging te blijven.

Dat kan zijn thuis of op gepaste afstand of bijvoorbeeld met een lokale editie van “Nederland in beweging’ van Omroep Max en bewegen op locatie op gepaste afstand bij verpleeghuizen en zorginstellingen. “We hebben afgelopen dinsdag te horen gekregen dat de maatregelen zijn verlengd. Dat betekent dat we met elkaar creatief moeten zijn om thuis in beweging te blijven. Voor ouderen en mensen met een beperking is het in deze tijden nog moeilijker om in beweging te blijven. Wij denken graag mee om in beweging te komen of dit te blijven doen. Want dit is ontzettend belangrijk. Een dagelijks beweegkwartier in de huiskamer of waar mogelijk op locatie met gepaste afstand, lijkt ons een mooie oplossing”, vertelt Roger Knoops, manager SportService Zwolle.

Uitzending

Vanaf maandag 6 april kunnen Zwollenaren meedoen aan ‘Zwolle beweegt’ via een dagelijkse uitzending van RTV Focus op www.rtvfocuszwolle.nl. Senioren, mensen met een beperking maar ook de doorsnee volwassenen worden uitgedaagd om thuis in beweging te blijven op een laagdrempelige manier. Net als bij ‘Nederland in beweging’ is er bij de Zwolse editie ook een eigen instructeur. Maaike van Vugt, buurtsportcoach SportService Zwolle, is vanaf 6 april iedere dag in de huiskamer te zien vanaf 10.00 uur. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen; ouderen, mensen met een beperking maar ook jong volwassenen kunnen hiermee gewoon in beweging blijven.

Laagdrempelig

“We richten ons op de ouderen maar iedereen kan meedoen. Het is lekker laagdrempelig en een goed begin van de dag”, aldus Knoops. Op de website van SportService Zwolle komt maandag een directe link naar de juiste pagina. Om de sociale wensen te beantwoorden, probeert Sportservice Zwolle voor senioren en mensen met een beperking op locatie te komen waar men met elkaar kan bewegen op gepaste afstand. Op woensdag 8 april gaan de buurtsportcoaches vanaf 09.30 uur op diverse plekken bij Huis Assendorp beweegactiviteiten aanbieden. Daar blijft men in beweging en is men op gepaste afstand niet alleen.

Contact

Knoops: “Aanstaande woensdag is, hopen wij, het begin van meerdere locaties waarbij wij beweging kunnen aanbieden. Als organisaties hiervan gebruik willen maken, kunnen ze altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden