Afbeelding
Pedro Sluiter

Opening Openluchtbad Zwolle wordt uitgesteld

Algemeen

WIPSTRIK - Openluchtbad Zwolle kan, door de overheidsmaatregelen rondom het coronavirus, niet zoals gepland opengaan op zaterdag 25 april. Ook de voorverkoop is hierdoor opgeschort.

Voorlopig gaat het bestuur van de vereniging uit van een opening in juni, maar alles hangt af van de ontwikkeling van het virus en de bijbehorende maatregelen. Het uitstel van de opening geeft het Openluchtbad wel de gelegenheid om samen met de gemeente Zwolle extra onderhoud op te pakken. De duikplanken bij het baantjesbad (‘dameszijde’) zijn inmiddels vervangen. Deze maand wordt gewerkt aan de grasvelden rond de peuterweides en de peuterbaden worden opnieuw gecoat. Ook de coating van de diepe baden wordt waar nodig hersteld. Een team van vaste vrijwilligers is hard bezig om alle baden schoon te maken voor de schilders. Zij schrobben ook de perrons, de duiktorens, kleedhokjes en tribunes, zodat het bad er straks weer piekfijn uitziet.

Voorverkoop

Het verenigingsbestuur houdt de overheidsmaatregelen nauwlettend in de gaten. Zodra bekend is wanneer het Openluchtbad open mag, is er tijd nodig om de baden te vullen en het ketelhuis in bedrijf te stellen. Vanaf dan kan het badpersoneel de benodigde lifeguard trainingen in het water gaan volgen en kan de online voorverkoop van start gaan. Zoals gezegd is de planning geheel en al afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Houd www.openluchtbadzwolle.nl in de gaten voor het laatste nieuws.

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden