Afbeelding

ZwolleDoet!: ā€˜Coronaproof vrijwilligerswerk kan gewoonā€™

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE ā€“ ā€œDoor de coronacrisis komt er veel vrijwillige energie vrij van mensen die naar elkaar omkijken. Juist in deze tijd blijkt hoe onmisbaar vrijwilligers zijn. En vrijwilligerswerk doen kan nog steeds, ook op afstand of digitaalā€, meldt Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet!

Voor wie zich op een veilige manier wil inzetten voor een ander kan ZwolleDoet! helpen iets te vinden wat bij hem of haar past. Op haar website staan coronaproof vrijwilligersvacatures. Juist in deze tijd kunnen organisaties volgens de vrijwilligerscentrale vrijwilligers heel hard gebruiken. Daarom heeft ZwolleDoet! een overzicht gemaakt van vacatures waar mensen op dit moment veilig als vrijwilliger aan de slag kunnen, bijvoorbeeld digitaal, op afstand of alleen in de buitenlucht. Zo zijn er vacatures als WhatsApp taalmaatje voor nieuwe Zwollenaren, redactievrijwilliger bij RTV Focus of als klusser bij de dierenweide. Al deze vacatures zijn te vinden op www.zwolledoet.nl/coronaproofvrijwilligerswerk.

Advies

ā€œHet is best lastig om te zien wat je kunt doen voor een ander met alle nieuwe initiatieven in de stad en het landā€, is de ervaring van de mensen van de vrijwilligerscentrale. ā€œWaar zijn er nog mensen nodig en wat past er goed bij jou? Bij ZwolleDoet! Kan iedereen persoonlijk advies aanvragen, telefonisch of via e-mail. Hierbij wordt er gekeken waar ieders kwaliteiten liggen en kan men zelf aangeven wat hij of zij leuk vindt.ā€

Scholing

Deze periode is volgens ZwolleDoet! ook een goed moment om kennis als vrijwilliger bij te spijkeren en te kijken naar interessante trainingen. Op ZwolleDoet! staat een overzicht van gratis online scholingsmogelijkheden, bijvoorbeeld over hoe om te gaan met mensen met dementie, een cursus fondsenwerving of het versterken van het netwerk. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen deze trainingen gratis met hun vrijwilligers delen. Meer informatie is te vinden op www.zwolledoet.nl/trainingen.