Afbeelding
Eigen foto

Stadsfestival 2020 gaat niet door

Algemeen

BINNENSTAD - Het Stadsfestival dat op vrijdag 4 tot en met zondag 6 september in Zwolle zou worden gehouden, gaat vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus helaas niet door. Dat heeft de organisatie van het Stadsfestival in overleg met elkaar en het bestuur van stichting Stadsfestival besloten.

Het is voor de samenwerkende partijen, Zwolse theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis, Zwolse onderwijsinstellingen, HESZ en Zwolle marketing niet mogelijk om de komende maanden de benodigde voorbereidingen te treffen om een volwaardig Stadsfestival op poten te zetten. Zeker gezien ook de noodzakelijke samenwerking met theatermakers, artiesten en overige partijen. De risico’s zijn vanwege de voortdurende maatregelen en onzekerheden rond om het Coronavirus te groot.

Alternatief

Ondanks dat het Stadsfestival niet doorgaat in zijn huidige vorm, zijn de samenwerkende partijen wel met elkaar in contact over alternatieve programmering in samenwerking met onder meer lokale en regionale artiesten en makers, Proto (de ‘finals’ van de creatieve opleidingen) en Creative works. Er wordt onderzocht of het mogelijk is om op andere manieren de stad en de bezoekers van het Stadsfestival in aanraking te brengen met theater, muziek, beeldende kunst en design gedurende de zomer van 2020.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30