Afbeelding
Erik-Jan Berends

Openluchtbad Zwolle gaat op 13 juni open

Algemeen

WIPSTRIK - Onder strikte voorwaarden en beperkte mogelijkheden gaat Openluchtbad Zwolle vanaf 13 juni open. De voorverkoop begint op 27 mei.

Dat heeft het bestuur besloten na akkoord van de gemeente Zwolle. Vooralsnog moet het bad strikte regels en beperkingen in acht nemen. Zo kunnen leden in tijdsblokken van één uur zwemmen (met vijftien minuten verkleden wisseltijd, ervoor en erna). Via een speciaal reserveringssysteem moeten ze zich daar vooraf voor inschrijven. Die mogelijkheid komt via www.openluchtbadzwolle.nl beschikbaar. Verder kan elk lid in eerste instantie maximaal twee keer per week zwemmen. Daarmee wil het Openluchtbad zoveel mogelijk leden de kans geven om te komen zwemmen.

Kinderen

De jonge leden tot en met 12 jaar met minimaal een A-diploma zijn welkom in de recreatiebaden aan de herenzijde. Zij mogen vrij zwemmen, zonder anderhalve meterregel, maar ouders mogen niet mee het water in. Per gezin mag één ouder op de kant staan, met inachtneming van anderhalve meter afstand van anderen. Dit betekent ook dat kinderen zonder A-diploma en baby’s en peuters voorlopig nog niet kunnen zwemmen in het Openluchtbad.

Jeugd

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen banen zwemmen in een afgeschermd deel van het herenbad. Volwassenen zijn welkom in het banenbad aan dameszijde. Met de huidige maatregelen kan het Openluchtbad Zwolle per uur aan ongeveer 130 zwemmers de gelegenheid geven om te zwemmen.