Afbeelding

De Jonge Honden brengt 'Voorvallen' in het Zwolse Perrontheater

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Makers en spelers, waaronder schrijver Jan Terlouw, beklimmen in juni en juli het podium van het Zwolse Perrontheater voor korte voorstellingen: 'Voorvallen'.

Theatergroep De Jonge Honden begon in februari 2020 met de repetities van Oorlogswinter. De tournee kon echter niet doorgaan vanwege het coronavirus en is uitgesteld. De makers, acteurs en muzikanten in deze productie, die veelal zelf ook eigen voorstellingen maken, gaan nu alsnog het podium op met 'Voorvallen'. Het zijn nu niet de podia van de Overijsselse theaters, maar één voor één het podium van het Perrontheater, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. Onder meer acteur Jelle Mensink en muzikante Fleur Dikken gaan in een week tijd een korte voorstelling maken en presenteren. Schrijver van Oorlogswinter Jan Terlouw trapt het eerste weekend, op zaterdag 6 en zondag 7 juni, af met een lezing.

Sleutel

Vanaf juni spelen de makers één voor één, zes dagen in het Perrontheater. Iedere dinsdag krijgt een andere maker de sleutel van het pand om in vier dagen een korte voorstelling te maken en in het weekend te presenteren aan een klein publiek, met introductie en nagesprek. Artistiek leider Jolmer Versteeg over 'Voorvallen': “We willen de acteurs, muzikanten en makers, met wie we met veel plezier het repetitieproces van Oorlogswinter zijn begonnen, graag een kans geven om iets te maken en iets te laten zien nu de tournee van Oorlogswinter is uitgesteld. Juist in deze tijd willen we hen de mogelijkheid bieden om te kunnen blijven maken, spelen en in contact te komen met publiek. En omgekeerd kijken we er naar uit om ons publiek op een bijzondere, onverwachte manier te laten kennismaken met de cast van Oorlogswinter.”

Donatie

De zes voorvallen zijn in de weekenden in juni in juli te zien in het Perrontheater aan de Westerlaan in Zwolle. De eerste editie is op zaterdag 6 juni. De voorvallen zijn vier keer in een weekend te zien. Een toegangskaart kost 12,50 euro per stuk inclusief drankje en daarnaast kunnen bezoekers een donatie doen aan het gezelschap. Kaarten zijn te koop via de website van Theatergroep De Jonge Honden: www.tgdejongehonden.nl

Route

Uiteraard zorgt Theatergroep De Jonge Honden ervoor dat een bezoek aan 'Voorvallen' veilig verloopt. Er wordt gezorgd voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere route. Voorafgaand aan een bezoek krijgen bezoekers een e-mail met meer informatie over de maatregelen en veiligheidsvoorschriften. 'Voorvallen' wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle.