Afbeelding

Knooppunt Hattemerbroek gaat eerste weekend van juni op de schop

Algemeen

ZWOLLE – Rijkswaterstaat voert van vrijdagavond 5 juni 22.00 uur tot maandagochtend 8 juni 05.00 uur werkzaamheden uit aan de snelweg A28 richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem op het knooppunt Hattemerbroek. Dat levert verkeershinder op.

Tijdens de werkzaamheden is de verbindingsboog A28 namelijk afgesloten voor het verkeer richting de autoweg N50 Kampen/Emmeloord en de snelweg A50 Apeldoorn/Arnhem. Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingen worden aangegeven met gele borden en tekstkarren langs de weg. De extra reistijd kan oplopen tot tien minuten.

Matrixborden

In het weekend van 5 juni worden de verbindingsbogen van Zwolle richting Kampen en Apeldoorn afgesloten. Gedurende dit weekend verricht Rijkswaterstaat werkzaamheden voor het plaatsen van matrixborden in het knooppunt Hattemerbroek. Deze plaatsing moet de verkeersveiligheid en doorstroming op het knooppunt verbeteren. Met deze matrixborden wordt het verkeer geattendeerd op mogelijke filevorming. Rijkswaterstaat kan ook op afstand een maatregel op deze borden plaatsen, zoals een snelheidsbeperking of een rood kruis.

Advies

Voor verkeer dat de weg opgaat, adviseert Rijkswaterstaat om rekening te houden met extra reistijd en eerder te vertrekken. Weggebruikers wordt gevraagd de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg te volgen. Zij kunnen de actuele verkeersinformatie volgen via de app Rijkswaterstaat Actueel of het Twitteraccount van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie volgen.

Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Berkum thuis tegen stroef DHSC Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Met Librije Backstage geven Jonnie en Thérèse Boer een kijkje achter de schermen Algemeen 14 uur geleden