Afbeelding

Politie zoekt getuigen na explosie in de Aa-landen in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Een explosie aan de Geleen in de wijk Aa-Landen heeft rond 03.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag 31 mei meerdere woningen beschadigd. Op basis van de eerste onderzoeken gaat de politie uit van een misdrijf. Ze zoekt getuigen.

Er vielen gelukkig geen gewonden, maar wel raakten meerdere woningen beschadigd en moesten vier woningen worden ontruimd. Onderzoekers van de forensische opsporing doen onderzoek in de woning. Op basis van het eerste onderzoek blijkt dat er rond de tijd van de explosie een donkere auto is gezien in de Geleen. Ook zou er iemand zijn weggerend. De politie komt graag in contact met iedereen die afgelopen nacht tussen 02.30 en o3.00 uur iets opvallends heeft gezien in de omgeving van de Geleen.

Beelden

Ook roept de politie iedereen die in de omgeving van de Geleen woont en een camera aan zijn of haar woning heeft, de beelden goed te bekijken. Mogelijk is daarop iets te zien dat het onderzoek verder kan helpen. Bij wie tussen 02.30 en 03.00 uur in de omgeving reed en een dashcam in de auto heeft, kan ook iets te zien zijn. Wie informatie heeft of iets opvallends op de beelden ziet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Zwolle via 0900-8844.

Schade

Door de explosie moesten bewoners van vier woningen vannacht elders worden ondergebracht. De bewoners van twee van de vier woningen kunnen inmiddels weer terug naar hun eigen huis. De bewoner van de woning waar de explosie plaatsvond, kan voorlopig nog niet terug. De schade is te groot en het onderzoek in de woning is nog niet afgerond.

Onderzoek

Het onderzoek is sinds vannacht in volle gang. Het team probeert in kaart te krijgen wat er is gebeurd en zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek in de getroffen woning en de buurt duurt vandaag voort. Agenten houden een buurtonderzoek en ook worden er getuigen gehoord.

Anoniem

De politie wil graag mensen spreken die iets gezien hebben of iets weten over de achtergrond van deze explosie. Wie iets kan delen, maar niet wil dat zijn of haar gegevens bij de politie bekend worden, kunnen 0800-7000 bellen. Dat is het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem, een onafhankelijke instantie die dus niet van de politie is. Deze informatie wordt pas aan de politie doorgegeven als die niet naar de melder te herleiden is.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54