Gemeente onderzoekt samenwerking met inwoners

Algemeen

ZWOLLE - Zwollenaren worden uitgenodigd om tussen 8 en 29 juni hun mening te geven over de ruimte die ze ervaren om mee te praten, mee te denken of mee te beslissen bij gemeentelijk beleid.

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders willen graag weten hoe er de komende jaren meer ingespeeld kan worden op initiatieven en ideeën van inwoners. Bij dit onderzoek maakt de gemeente Zwolle gebruik van de Quick Scan Lokale Democratie. Dat is een vragenlijst die is ontwikkeld door Democratie in Actie, een samenwerkingsverband van de VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Gesprek

Naast inwoners en leden van het Zwolse Burgerpanel worden ook raadsleden, collegeleden en ambtenaren uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Daardoor kan worden gekeken of iedereen er hetzelfde over denkt, en als dat niet zo is, samen in gesprek te gaan hoe de samenwerking verbeterd kan worden.

Startpunt

Dit onderzoek is de uitvoering van een raadsbreed aangenomen motie. “Door inzicht te krijgen in de wensen en oordelen van inwoners, raadsleden, collegeleden en ambtenaren ontstaat een overzicht van de belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen alle betrokkenen. Dit kan een goede start zijn om het lokale samenspel beter, leuker en democratischer te maken. En hopelijk levert het concrete tips en suggesties op voor mogelijke verbeteringen”, aldus initiatiefnemer van de motie Sonja Paauw (D66).

De vragenlijst en meer informatie over het onderzoek zijn te vinden op zwolle.nl/denkmee.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden