Afbeelding
Jan Amse

Jan Terlouw trapt ‘Voorvallen’ af in het Perrontheater

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Theatergroep De Jonge Honden haalt met VOORVALLEN de komende weken makers en muzikanten in huis. Afgelopen weekend trapte de auteur van Oorlogswinter Jan Terlouw het nieuwe project af in het Perrontheater aan de Westerlaan.

In februari 2020 begon Theatergroep De Jonge Honden met de repetities van Oorlogswinter. De tournee van de voorstelling kon niet doorgaan vanwege het coronavirus en is uitgesteld. De acteurs en muzikanten in deze productie, die veelal zelf ook eigen voorstellingen maken, beklimmen in juni en juli nu alsnog het podium met ‘Voorvallen’. Terlouw trapte afgelopen weekend ‘Voorvallen’ af met vier keer een lezing vol herinneringen, verhalen en anekdotes over zijn boek, de oorlog, de politiek en zijn leven.

Sleutel
Vanaf deze maand gaan de makers één voor één, zes dagen in residentie in Het Perrontheater, de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. Iedere dinsdag krijgt een andere maker de sleutel van het pand om in vier dagen een korte voorstelling te maken en in het weekend te presenteren aan een klein publiek, met introductie en nagesprek. Terlouw verzorgde het eerste voorval met een lezing. Na afloop van de vier lezingen ging de schrijver in gesprek met het publiek en Jolmer Versteeg, artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden. Muzikant en acteur Robert Baarda presenteert komend weekend het tweede voorval. Hij gaat vanaf dinsdag 9 juni maken en repeteren in het Perrontheater.

Kaartverkoop
De voorvallen zijn in de weekenden in juni in juli te zien. Ieder ‘voorval’ is vier keer per weekend te zien, voor een klein publiek van maximaal vijftien bezoekers per voorstelling. Een toegangskaart kost 12,50 euro per stuk inclusief drankje en daarnaast kan er een donatie worden gedaan aan het gezelschap. Kaarten zijn te koop via de website van Theatergroep De Jonge Honden: www.tgdejongehonden.nl.

Voorval 2 - zaterdag 13 en zondag 14 juni: ‘Laat me gaan’ (muziek en theater) | Robert Baarda
Voorval 3 - zaterdag 20 en zondag 21 juni: ‘Muis’ (muziek en theater) | Fleur Dikken en Jaap Slagman
Voorval 4 - zaterdag 27 en zondag 28 juni: ‘Opdat ze bank zijn’ (theater) | Yari van der Linden en Jelle Mensink
Voorval 5 - zaterdag 4 en zondag 5 juli: ‘Dunne huid’ (theater) | Sem Klarenbeek en Rik Witteveen
Voorval 6 - zaterdag 11 en zondag 12 juli: ‘Holte’ (dans) | Maarten Bos en Sophia van der Putten

Theatergroep De Jonge Honden zorgt ervoor dat een bezoek aan ‘Voorvallen’ veilig en conform de richtlijnen verloopt. Er wordt gezorgd voor afstand, extra hygiënemaatregelen en een heldere route. ‘Voorvallen’ wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle.