Afbeelding
Pedro Sluiter

Burgemeester Snijders opent seizoen 2020 Openluchtbad

Algemeen

WIPSTRIK - Openluchtbad Zwolle opent zaterdag 13 juni om 11.00 uur haar deuren voor een wel heel bijzonder seizoen.

Met de nodige aanpassingen en beperkingen hebben bestuur, beheer en vaste vrijwilligers van de vereniging alles op alles gezet om onder deze moeilijke omstandigheden toch open te kunnen voor haar leden. Burgemeester Peter Snijders houdt om 11.00 uur zijn openingswoord. Daarna duiken de eerste leden het water in. Inmiddels is bekend geworden dat de voorste ligweides en tribunes toch gebruikt mogen worden door de badgasten. Op anderhalve meter onderlinge afstand uiteraard en binnen het zwemuur waarvoor de leden zich hebben ingeschreven.

Regels

De vereniging hoopt dat de regels voor kinderen en jongeren ook snel worden versoepeld vanuit de zwembranche. Leden kunnen nog tot en met 12 juni hun abonnement verlengen in de voorverkoop. “Tot nu toe hebben slechts 2.100 van de 7.000 leden hiervan gebruik gemaakt”, laat voorzitter Rinette van der Vliet weten. “De vereniging komt in financieel zwaar weer in dit toch al moeilijke seizoen als niet meer leden de vereniging ondersteunen. Gelukkig kunnen we ook rekenen op spontane donaties en steunbetuigingen.”

Rijksmonument

Vereniging Het Openluchtbad is een rijksmonument uit 1933 dat wordt geëxploiteerd door de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Iedereen kan lid worden van deze vereniging. Leden doen zes uur vrijwilligerswerk per seizoen. Zo wordt gezamenlijk het bad onderhouden, al 28 jaar lang.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden