Afbeelding
Eigen foto

Burgemeester Snijders en schrijver Rodaan Al Galidi te gast in talkshow

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - In de talkshow ShowKEES van Zwolse theaters gaan theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken, onder meer bekend van Spijkers Met Koppen, op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle, binnen én buiten de stadsmuur.

Op zondag 21 juni is de vierde editie van talkshow ShowKEES. De afgelopen maanden is de talkshow online gemaakt en getoond. Aanstaande zondag kan de talkshow voor het eerst weer plaatsvinden met publiek in Theater de Spiegel. Presentatoren Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken gaan in gesprek met burgemeester Peter Snijders, schrijver Rodaan Al Galidi en de initiatiefnemers van het project Weerspiegelen.

Podium
Zondag 21 juni wordt het publiek van maximaal dertig personen ontvangen op het podium van Theater de Spiegel. Naast de gesprekken met de gasten is er muziek van pianiste Maxime Snaterse en muziektheatercollectief Bovenste Knoopje Open, artist in residence bij Zwolse theaters. Met burgemeester Peter Snijders gaan Nederkoorn en Kocken onder meer in gesprek over de stad Zwolle. Schrijver en dichter Rodaan Al Galidi vertelt en draagt voor en Arnold Fransen en Jeroen Kraakman vertellen meer over het project Weerspiegelen. Kunstenaars en makers worden in het kader van dit project uitgenodigd teksten en gedichten van twintig seconden te maken. Deze teksten en gedichten worden vanuit het project op toiletspiegels in de Zwolse horeca geplakt, omdat we letterlijk twintig seconden handen moeten wassen in de strijd tegen COVID-19.

Programma
Onder de noemer ‘Zwolse theaters speelt’ zijn er sinds 1 juni weer voorstellingen geprogrammeerd in de zalen van schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Er is een spannend, speels en toegankelijk programma samengesteld met onder meer voorstellingen van lokale makers, cabaretiers en Zwolse gezelschappen. Zwolse theaters kan per voorstelling maximaal dertig bezoekers ontvangen.

Zie voor meer informatie over het programma en het bestellen van kaarten www.zwolsetheaters.nl.