Afbeelding
Erik-Jan Berends

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen neemt kinderboek in ontvangst

Algemeen

OOSTERENK – Bram van Polen, aanvoerder van PEC Zwolle, heeft donderdagmiddag het derde deel van het kinderboek Snoet de muis in ontvangst genomen.

“In deze derde editie beleeft hij een avontuur bij PEC Zwolle”, vertelde een trotse auteur Diana Smilde. Marco ten Kate, stadionspeaker en NS-collega van Smilde, leidde de officiële overhandiging in het PEC stadion. “Ik vind het toch wel een eer dat er een kinderboek over onze club wordt geschreven. Het schijnt dat ik er ook nog in voor kom”, sprak van Polen, al in zijn veertiende jaar bij PEC, in zijn dankwoord. “Ik ga het mijn kinderen met veel plezier voorlezen.” Samen met PR-man Koen te Riele heeft Smilde zich goed in het elftal verdiept. “Alle namen van spelers en begeleiding die in het boekje voorkomen, zitten nu in het team.”

Berkumstede

Bijzonder is dat de boekjes van Snoet de muis als proef in woonzorgcentrum Berkumstede worden voorgelezen. De editie over het Zwolse Balletjeshuis, leidde bij een Alzheimer-cliënt tot de opmerking ‘Dat weet ik wel, dat is op de hoek van de Praubstroate’. Dit tot verrassing van verzorgend personeel, vertelde Smilde. De auteur heeft deel vier al in de planning. Die zal zich afspelen rond Museum de Fundatie en de Herman Brood Experience.