Afbeelding

Gemeente organiseert talkshow over vrouwelijk leiderschap in de energietransitie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft, in samenwerking met Berkum Energieneutraal, voor woensdagavond 2 september 19.30 uur de talkshow ‘DuurZaam’ georganiseerd. Het thema is vrouwelijk leiderschap in de energietransitie. Het gesprek is live te volgen via YouTube en Facebook.

Wat wordt verstaan onder vrouwelijk leiderschap? Bestaat het eigenlijk wel? En hoe verschilt het van mannelijk leiderschap? Of is het feministisch kletspraat? Allemaal vragen die de deelnemers rond het thema van de energietransitie gaan verkennen. Dit doen ze in een gesprek met verschillende vrouwelijke leiders die zien dat de energietransitie niet alleen gaat over technische systemen, maar juist over mensen.

Berkum

De aanpak in Berkum is hiervan een voorbeeld. In het project Berkum Energieneutraal zijn inwoners, gemeente en andere partners samen op weg naar een aardgasvrije wijk. “Dit gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en transparantie. Daarom wordt de talkshow gehouden in wijkcentrum De Weijenbelt”, aldus de organisatoren.

Vlog

De deelnemers gaan in op verschillende aspecten van de energietransitie in Zwolse wijken en hoe men daarbij vrouwelijk leiderschap kan inzetten om dit te versterken. Ook geven de gasten met een vlog een kijkje in de gevolgen van de energietransitie op hun eigen leven, werk en woning.

Vraagstukken

Onder leiding van leiderschapsexpert Hessielle Kerkhoff wordt ingegaan op verschillende vraagstukken binnen de energietransitie, en wordt gekeken hoe vrouwelijk leiderschap ingezet kan worden om de energietransitie te versterken. Dit doet ze samen met Marjan Minnesma (directeur Urgenda en autoriteit op het gebied van maatschappelijke duurzaamheid) en Monique Schuttenbeld (wethouder Energietransitie Zwolle).

Wijkbewoners

Verder schuiven twee vrouwelijke leiders aan die ook wijkbewoner van Berkum zijn. Dit zijn Riksta Zwart (directeur Waterbedrijf Groningen) en Carlijn Postma (eigenaar marketingbureau The Post). De talkshow is live te volgen via YouTube en Facebook. Kijkers kunnen online direct reageren of vragen stellen aan de gasten. De uitzending is te volgen via: www.zwolle.nl/facebook en www.zwolle.nl/youtube.

Kijk op https://www.zwolle.nl/actueel/nieuws/duurzaam-interactieve-talkshow-over-vrouwelijk-leiderschap-in-de-energietransitie voor meer informatie.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42