Afbeelding

Gilde Zwolle gaat in gesprek met de stad

Algemeen

ZWOLLE – In de grote zaal van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes gaat Gilde Zwolle op 17 september van 10.00 tot 11.30 uur in gesprek met zestig plussers over behoefte aan contact.

“Je wordt ouder, je leven verandert, de wereld verandert. Hoe veel er ook verandert, één ding blijft voor iedereen hetzelfde, namelijk behoefte aan contact”, stelt het Gilde. “De een is al blij met een praatje over het weer met de buurvrouw, anderen hebben behoefte aan intensiever contact. Gehoord en erkend voelen, verbonden zijn, onderdeel zijn van een (vrienden)club of familie. Daarover gaan we in gesprek met zestig plussers in Zwolle.”

Vragen

Hoe onderhoud je contact of maak je nieuwe contacten als je ouder wordt? Wat heeft stoppen met werken, veranderingen in gezondheid, en natuurlijk Corona voor invloed op je contacten? En wat kan je zelf ondernemen om meer waardevolle contacten te krijgen?, zijn vragen die de revue passeren. Gilde Zwolle gaat in gesprek met een panel van ervaringsdeskundigen en het aanwezige publiek.

Mening

Omdat er een maximaal aantal mensen kan deelnemen, is aanmelden noodzakelijk. Dat kan per mail power@gildezwolle.nl of telefonisch: 06-272 59 553. Meekijken en -praten vanuit huis kan ook, want RTV Focus zorgt voor live streaming. Ga daarvoor naar www.gildezwolle.nl en klik op de link. Wie een smartphone met WhatsApp heeft, kan dan ook zijn of haar mening geven en vragen stellen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden