De rechtbank in Zwolle.
De rechtbank in Zwolle.

OM eist celstraf tegen man die ex dreigde te doden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 47-jarige man moet wat het Openbaar Ministerie betreft een celstraf krijgen van 180 dagen waarvan 67 dagen voorwaardelijk. Hij voelde zich slecht door zijn ex-vriendin uit Zwolle behandeld en dreigde haar te onthoofden.

Dat eiste de officier van justitie donderdag in de strafzaak tegen Derya T. De man verliet jaren terug zijn echtgenote voor de vriendin die het slachtoffer in deze zaak is. Na negen jaar liep ook deze relatie stuk. “Terwijl ik werk in Duitsland zit zij met andere mannen”, ontdekte hij naar eigen zeggen. De opgelopen frustraties uitte hij in berichten via Whatsapp en Instagram.

Lingerie

Zo dreigde hij een foto van haar in lingerie op het medium te plaatsen als ze niet zou reageren. Maar daarna werden de teksten vanaf maart dit jaar dreigender. “Ik zweer op mijn eigen kinderen dat ik je ga vermoorden. Je hebt mijn leven dood gemaakt en dat zal ik bij jou ook doen'', las de vrouw onder meer. Haar huisbaas appte hij dat haar kop er af ging en dat hij haar in stukken zou snijden. Over de bedreigingen zei T. dat hij ‘die dingen nooit zou uitvoeren’.

Gebiedsverbod

Omdat de vrouw nog altijd bang voor hem is, eiste de officier van justitie naast de celstraf een contact- en locatieverbod. Dat laatste moet wat haar betreft gelden voor heel Hattem en Zwolle. Het onvoorwaardelijke deel van de celstraf heeft hij al uitgezeten. Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat meneer zich voor zijn agressie laat behandelen. De advocaat van T. vond een gebiedsverbod voor heel Zwolle ondoenlijk. T. woont inmiddels in het westen van het land maar moet soms voor zijn werk in de stad zijn. T. zelf zei dat de vrouw niets voor hem te vrezen heeft. “Ik ben helemaal klaar met haar.”

Het vonnis volgt op 24 september.

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.