Afbeelding
Eigen foto

Vrijmetselaars in Zwolle zetten hun deuren open

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vrijmetselaars in Zwolle willen belangstellenden laten kennismaken met de vrijmetselaarsloges. ā€œVrijmetselarij is geen godsdienst, geen ideologie of levensbeschouwing. En zeker geen sekte of geheim genootschap. Het is een levenshoudingā€, melden ze. 

ā€œWij zoeken naar de verdieping van ons bestaan en naar manieren om, beginnend bij onszelf, een betere wereld te creĆ«ren Wie vrijdenkt, wil anderen tegenkomen die Ć³Ć³k vrijdenken. U wilt niet andermans opinie opgelegd krijgen. Geen dogmaā€™s. U zoekt uw eigen route door het leven. U zoekt een plek waar mensen naar elkaar luisteren. In vrijheid meningen naast elkaar leggen. Zoeken naar antwoorden op levensvragen. Dat is wat vrijmetselaren doen.ā€

Vragen

De commissie van voorlichting van de Zwolse vrijmetselaarsloges heeft iedere tweede zondag van de maand een inloopochtend van 11.00 tot 13.00 uur in het loge gebouw aan de Bloemendalstraat 11. Zondag 11 oktober is de eerstvolgende mogelijkheid. ā€œHet kan zijn dat u nieuwsgierig bent naar de vrijmetselarij in het algemeen of dat u wilt onderzoeken of het lidmaatschap van de vrijmetselarij iets voor u is. U kunt al dit soort vragen onder het genot van een kopje koffie of thee met een of twee vrijmetselaren besprekenā€, meldt de beweging in een persbericht.

Sfeer

Het staat bezoekers geheel vrij hun partner of een andere belangstellende mee te nemen, aldus de vrijmetselaars. ā€œVanwege de huidige Coronacrisis stellen wij het op prijs indien u zich per e-mail van uw voorgenomen bezoek op de hoogte wilt stellen. Dat kan via het e-mailadres info.loge033@vrijmetselarij.nl. Mogelijk is uw belangstelling al gewekt en wilt u daadwerkelijk een avond bijwonen in de Loge. Ook dat is mogelijk. EĆ©n- of tweemaal per jaar organiseren de Zwolse vrijmetselaarsloges een avond voor belangstellenden. Op vrijdag 13 november hebben we een inloopavond. U kunt geheel vrijblijvend kennismaken met een loge, een indruk krijgen van de bijzondere wijze van werken en de sfeer van een loge proeven.ā€

Inleiding

Tijdens deze avond kunnen gasten kennismaken met de wijze waarop de reguliere bijeenkomsten in de loge worden gehouden en is er gelegenheid om kennis te maken met leden de loge. EĆ©n van de leden houdt een inleiding (het bouwstuk), gevolgd door een ronde vragen (de comparitie). Na afsluiting van het formele gedeelte praten de aanwezigen verder met een drankje.

Mannen
De avond voor belangstellenden begint om 20.00 uur. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur in het loge gebouw. Deze avond is alleen toegankelijk voor mannen. Ook voor het bijwonen van deze avond geldt dat belangstellenden zich van tevoren dienen aan te melden.