Afbeelding
Gemeente Zwolle

Nieuw beeldmerk moet Hessenpoort beter in de markt zetten

Algemeen

ZWOLLE - Om bedrijventerrein Hessenpoort een eigen look-and-feel te geven, is een nieuw beeldmerk ontwikkeld. Wethouder René de Heer heeft dit beeldmerk donderdag officieel gelanceerd.

"Het nieuwe beeldmerk is kleurrijk en symboliseert ‘de optelsom van plussen’ en Hessenpoort als logistieke kruispunt", volgens de wethouder. Een reclamebureau heeft het logo ontworpen en voerde daaraan voorafgaand een marketingonderzoek uit om tot de profilering van het merk Hessenpoort te komen.

Speerpunt
Enkele speerpunten uit dit marktonderzoek zijn de strategische ligging met een goede bereikbaarheid, een aantrekkelijk werkklimaat door aandacht voor ecologie, energie en duurzaamheid, grote kavels met uitbreidingsmogelijkheden, een actieve ondernemersvereniging en Zwolle als aantrekkelijke woon- en werkstad met voldoende en goede arbeidskrachten.

Topwerklocatie
Hessenpoort is één van de Topwerklocaties van de Provincie Overijssel. De gemeente, Ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH) en de provincie Overijssel werken samen om deze locatie verder te versterken. De focus ligt daarbij op duurzaamheid en bereikbaarheid. Deze profilering gaat in nauwe samenhang met Zwolle als stad.

"Het voor onderneming aantrekkelijk maken van Hessenpoort gebeurt volgens de oorspronkelijk ontwikkelde visie", meldt de gemeente Zwolle. "Dat houdt in dat de exclusiviteit van Hessenpoort benadrukt blijft en dat er goed wordt gekeken welke bedrijven zich er kunnen vestigen."