Afbeelding

Man krijgt celstraf voor doodsbedreiging ex-vrouw

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Voor het bedreigen van zijn ex-vrouw in Zwolle en Hattem heeft een 47-jarige man donderdag een celstraf gekregen. Hij dreigde haar onder meer 'in stukken te snijden'.

De 47-jarige Derya T. kreeg 270 dagen cel waarvan 178 dagen voorwaardelijk voor zijn bedreigingen. T. en de vrouw gingen begin dit jaar uit elkaar, maar vanaf maart begon hij haar te belagen omdat hij zich belazerd voelde. Zo stuurde hij de vader van zijn ex een foto van een vuurwapen op. Hij deed dit omdat hij het wapen mooi vond, zei T. nog. Dat de teksten die hij haar app'te almaar vervelender van toon werden, erkende hij zelf wel. “Ik zweer op mijn eigen kinderen dat ik je ga vermoorden. Je hebt mijn leven dood gemaakt en dat zal ik bij jou ook doen”, schreef hij haar onder meer. In april dit jaar werd hij opgepakt. Hij heeft inmiddels aangegeven de vrouw niet langer lastig te willen vallen.

Locatieverbod

Ook mag hij zich voorlopig niet in Hattem en Zwolle vertonen. De rechtbank legt hem dit locatieverbod op omdat in beide steden het slachtoffer regelmatig is. De man woont niet meer in deze regio. Tegen de man was 180 dagen cel waarvan 67 dagen voorwaardelijk geëist.